Javul a helyzet Kijevben – Kezd helyreállni a főváros vízellátása

2022. október 31. 21:07

Vitalij Klicsko közölte: helyi idő szerint este 6 órakor a város lakóinak 40 százaléka még mindig víz nélkül volt.

2022. október 31. 21:07
null

Oroszország hétfőn rakéták tucatjait lőtte ki kritikus infrastruktúrára és más célpontokra Ukrajna-szerte, és Moszkva legújabb, polgári célpontok ellen irányuló támadásában átmenetileg elzárta a főváros nagy részét a vízellátástól − írta meg a The New York Times. 

A több mint 2 millió lakossal rendelkező főváros lakóit kutakhoz és vészhelyzeti vízellátó helyekhez küldték, sokan műanyag kancsókkal álltak sorba. A hatóságok hétfő reggel közölték, hogy

a főváros 80 százaléka víz nélkül maradt, és Kijev és más városok egyes részein az áramszolgáltatás is megszűnt.

Hétfő estére a vízszolgáltatás azonban részben helyreállt. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere közölte: helyi idő szerint este 6 órakor a város lakóinak 40 százaléka még mindig víz nélkül volt, és még mindig dolgoznak az ellátás helyreállításán. 

Nyitókép: AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. november 01. 11:14
És ezt a hírt a vérjobber orbaneliták dislike olják! Micsoda mocskos lelke van ezeknek. Gyomorforgató na!
rókabácsi
2022. november 01. 11:14
oszt ha mindent kijavítanak! jő a következő rakétasor! ki bírja tovább?
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. november 01. 09:45
Lassan kezdhetik megszokni hogy ez lesz a norma a télen. Nincs áram, nincs víz, nincs gáz mert újra meg újra szétlövik. Ha olyanjuk lesz az oroszoknak még a hidakat, vasutakat, autópályákat is szétlőhetik és akkor végképp semmilyen gazdasági tevékenység sem lesz. Kb. pontosan ugyanaz ahogy a szerbeket bombázta szarrá a NATO. Csitulni fog egy kicsit tavaszig a hohol hőzöngés a hidegben
nuknuk
2022. november 01. 09:26
Zselé és Klicsko fürdőjében már van víz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!