Moszkva felfüggeszti a forgalmat a fekete-tengeri gabonafolyosón

2022. október 31. 19:50

A moszkvai katonai tárca szerint lehetetlen bármely objektum biztonságát szavatolni a gabonafolyosón, amíg Kijev nem hagy fel annak katonai célú felhasználásával.

2022. október 31. 19:50
null

Oroszország felfüggeszti a hajóforgalmat a „fekete-tengeri kezdeményezés” keretében gabona szállítására kijelölt biztonsági folyosón, amíg nem tisztázódik a Szevasztopolban orosz hadi- és polgári hajók ellen szombaton végrehajtott ukrán dróntámadás körül kialakult helyzet -– közölte hétfő este az orosz védelmi minisztérium.

„A hajóforgalom a biztonsági folyosóban elfogadhatatlan, mivel az ukrán vezetés és az ukrán fegyveres erők parancsnoksága arra használja fel, hogy harci műveleteket hajtson végre az Oroszországi Föderáció ellen” – áll a közleményben. A moszkvai katonai tárca szerint

lehetetlen bármely objektum biztonságát szavatolni a gabonafolyosón,

amíg Kijev nem hagy fel annak katonai célú felhasználásával.

(MTI)

Nyitókép:ESRA BILGIN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. november 01. 05:46
Bekérették hétfőn az orosz külügyminisztériumba a moszkvai holland nagykövetet, amiért a brit hírszerzés megpróbálta beszervezni a hágai orosz katonai attasét. A hivatalos tájékoztatás értelmében a minisztérium határozottan tiltakozott a misszióvezetőnél, amiért Nagy-Britannia a holland fővárosban október 20-án kísérletet tett az ottani orosz nagykövetség katonai attaséjának beszervezésére. A tárca szerint Hollandiában az elmúlt években több ilyen eset is előfordult, egyebek között a holland bűnüldöző szervek részvételével. https://oroszhirek.hu/bekerettek-a-moszkvai-holland-nagykovetet-az-orosz-kulugyminiszteriumba/
Kegyes urunk KaroIus
2022. október 31. 21:59
Jogos. Amíg az ukránok lövik a hajókat, addig nincs szállítás.
BőröndÖdön
2022. október 31. 21:32
Igazuk van,dögöljön éhen Afrika,Ázsia..kevesebb migráncs jön..:)
stug
2022. október 31. 21:10
"orosz hadi- és polgári hajók ellen" - kizárólag hadihajókat támadtak, amikről a ruszkik rakétáznak. A "gabonafolyosót" csak Oroszország használhatja katonai csapásra: "Három manőverező robotrepülőgépet lőttek ki egy orosz hajóról, a rakéták áthaladtak Moldova légterén is. Ezt Nicu Popescu, az ország külügyminisztere posztolta Twitteren." (10. 10.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!