Nem akart az oroszoknak koncertezni, megölték

2022. október 16. 16:57

Herszoni otthonában végeztek Jurij Kerpatenko karmesterrel az orosz katonák.

2022. október 16. 16:57
null

Az otthonában végeztek Jurij Kerpatenko karmesterrel, a herszoni filharmonikusok vezetőjével – számol be a hvg.hu. A karmester  visszautasította, hogy koncertet adjon az orosz megszállók parancsára Herszonban, derül ki az ukrán kulturális minisztéirum posztjából.

Kerpatenko azt követően sem hagyta el Herszon városát, hogy azt megszállták az oroszok, de továbbra is rendszeresen hangot adott az inváziót kritizáló véleményének a közösségi médiában. Jurij Kerpatenko családja szerint a férfit gépfegyverrel ölték meg a katonák. A lakásában, az ajtón keresztül érte őt halálos találat.

Nyitókép: Twitter

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. október 17. 15:09
Életszerű forgatókönyvek: a. Nem akar játszani a megszállóknak - ezért ott helyben az egész zenekar előtt agyonlövik. b. Elmennek az otthonába, hogy elvigyék koncertezni - nem hajlandó rá, ezért ott helyben agyonlövik. Nem életszerű: - Nem hajlandó dirigálni, ezért otthonában az ajtón át (!) agyonlövik
Madasa Hatter
2022. október 17. 07:44
Rossiya svyashchennaya nasha derzhava, Rossiya lyubimaya nasha strana. Moguchaya volya, velikaya slava Tvoyo dostoyanye na vse vremena! Slavsya, Otechestvo nashe svobodnoye, Bratskikh narodov soyuz vekovoy, Predkami dannaya mudrost narodnaya! Slavsya, strana! My gordimsya toboy! Ot yuzhnykh morey do polyarnogo kraya Raskinulis nashi lesa i polya. Odna ty na svete! Odna ty takaya Khranimaya Bogom rodnaya zemlya! Shirokiy prostor dlya mechty i dlya zhizni. Gryadushchiye nam otkryvayut goda. Nam silu dayot nasha vernost Otchizne. Tak bylo, tak yest i tak budet vsegda!
nekoashi
2022. október 17. 06:10
Az oroszok szeretik sz ellenállás minden írmagját eltaposni. Érdekes hogy '56 után valaki ezt kétségbe vonja....
Wolfram004
2022. október 17. 00:17
Másokat gyíkká változtattak... De már elmúlt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!