Izraeli lap: A republikánus jelöltek kampányának középpontjában Soros György áll

2022. október 19. 09:09

A Haaretz felidézte, hogy Kari Lake kormányzójelölt gyakran hivatkozott a tőzsdespekulánsra kampánykörútja során.

2022. október 19. 09:09
null

A Haaretz című izraeli lap arról írt, hogy az amerikai félidős választások beszámolója szerint Soros György a republikánus jelöltek egyik fő célpontja. A cikkben felhívták arra a figyelmet, hogy Kari Lake kormányzójelölt

A korábbi phoenixi híradós műsorvezető azután vált ismertté, hogy a 2020-as elnökválasztás eredményeinek érvénytelenítését követelte – idézték fel.

Lake: Soros és Cindy McCain összeesküvést szőttek az Egyesült Államok elpusztítására

A Haaretz szerint Lake gyakran hivatkozott Soros Györgyre a kampánykörútján. Többször hangoztatta, hogy „a zsidó származású milliárdos és Cindy McCain (John McCain szenátor özvegye) összeesküvést szőttek az Egyesült Államok elpusztítására, és egy globalista napirendet, egy új világrendet támogatnak”. A politikus mindezek mellett népszerűsítette a „nagy csere elméletét is”, mely szerint „a fehér amerikaiakat és európaiakat lecserélik a bevándorlókra”.

Finchem: A hazafiak elgázosításának most kell véget vetni

A lap az arizonai republikánus államtitkárjelöltet, Mark Finchem-et is idézte, aki úgy véli, hogy

Finchem azt is kijelentette, hogy az arizonai demokrata politikusok „hűségesek Soros Györgyhöz és az ugyancsak milliárdos Mike Bloomberghez”. Majd azzal folytatta, „azt akarják, hogy Arizona olyan legyen, mint Kalifornia. Sorost és Bloomberget és politikai céljaikat leszólni nem antiszemita.” 

„Ez egy politikai vita, nem vallási. Szeretem a zsidó népet, de nem szeretem az Amerikát gyűlölő marxistákat. A hazafiak elgázosításának most kell véget vetni" – tette hozzá Finchem.

Ezek a jelöltek potenciálisan olyan törvényhozókhoz csatlakoznának, akik az ország legszélsőségesebb politikusai közé tartoznak – tette hozzá a Haaretz.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintorman
2022. október 19. 23:42
Helyes.
Arnar
2022. október 19. 16:50
Soros csak a nevét adja. Az amcsik találmánya az állami pénzből finanszírozott NGO Kezdték a Freedom Hous-al, és kreatívabbnál kreatív megoldásokkal használják a "Republic" "Democracy" "Liberty" "Freedom" kifejezéseket. A kuratóriumban bent ülnek a szenátorok és az amerikai politikai elit tagjai és tisztára mossák a költségvetésből érkező pénzeket a CIA és Külügy számára. Egy Gene Sharpról készült dokumentumfilmben elhangzik egy ex-ezredes "tanácsadó" szájából hogyan működik. Az "International Republican Institute" felkérte, hogy utazzon Szerbiába és találkozzon a Milosevic kormány megdöntését tervező Otpor mozgalom vezetőivel, és segítsen nekik megszervezni a "forradalmat". Így is történt. Aztán az Otpor-t előléptették NGO-vá és rajtuk keresztül ment a Grúz/ukrán "forradalmárok" kiképzése. Sorosnak kb annyi köze van az egészhez mint Oscar-nak az Oscar díjhoz. De azért lehet nem szeretni.
Szabó Tamás
2022. október 19. 13:07
Szegény Gyuri bácsi! Igazán elengedhetné már a főnöke nyugdíjba!
Dénia
2022. október 19. 12:23
Hát ez érdekes. Mint tudjuk, a Sorost Orbán találta ki, hogy képzelt ellenségekkel hadakozhasson. Vagy pedig a nagy elszigetelődésben Orbán ekkora hatással van Amerikára, meg Izraelre is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!