Kárpátalján is áramszünetekre figyelmeztetnek

2022. október 31. 11:51

Ukrajna több régiójából jelentettek áramkimaradásokat és az ivóvízellátás is akadozik.

2022. október 31. 11:51
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfő reggel újabb rakétatámadások érték Kijevet. Azonban nemcsak az ukrán fővárost bombázta az orosz haderő.  Ukrajna számos régiójában hajtottak végre támadásokat. Az elsődleges célpont láthatóan mindenhol az áram- és ivóvízhálózat – számolt be a hirado.hu.

Több régiót lőttek

A portál ismertette, hogy Kijev mellett az oroszok rakétákkal lőtték Kirovohrad, Zaporizzsja, Csernyivci, Cserkaszi és Harkiv régiókat. 

 Az orosz stratégia láthatóan

a „kritikus infrastruktúra” elleni támadásokon alapszik, főként ilyen létesítményeket vettek tűz alá.

– hangsúlyozták.

Több helyről is áramkimaradásokat jelentettek, továbbá az ivóvízellátás is akadozik.

Andrij Jermak, az ukrán államfő kabinetfőnöke Telegram-csatornáján úgy fogalmazott:

Mi kitartunk. Ezért a gyalázatért oroszok egész generációja fog drágán megfizetni”.

Vinnicjában és Hmelnickijben az ukrán légvédelem által lelőtt rakéták okoztak pusztítást. Szumi, Dnyipropetrovszk és Mikolajiv régióból is tüzérségi támadásokat jelentettek, továbbá az annektált Donyeck, Luhanszk és Herszon megyékben is folyamatosak a harcok – írta a hirado.hu.

Kárpátalja is érintett

Az infrastruktúrát ért bombázások miatt országszerte vészhelyzeti áramszüneteket vezetnek be – jelentette be közösségi oldalán-Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója.

„Az orosz terroristák ismét hatalmas csapást mértek az energiarendszer létesítményeire Ukrajna több régiójában. A rakéták egy részét a légvédelem lelőtte, míg mások célba találtak. A szolgálatok a következmények kiküszöbölésén dolgoznak” 

– írta a kormányzó.

Viktor Mikita vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2022. október 31. 22:08
Itt az ideje,hogy Bástya et.felhívja a Kremlt..:)
monuskaroly
2022. október 31. 13:34
Csak így tovább és karácsonyra legkésőbb vége lesz! Zselé pedig elutazik valami egzotikus helyre.
Akitlosz
2022. október 31. 12:43
Kárpátalja csatlakozhat Magyarországhoz és akkor lesz áram, víz, béke, EU és magasabb életszínvonal. Na meg új infrastruktúra. Nem érné meg?
KamuGeli
2022. október 31. 12:24
Kössetek BÉKÉT! Tudom én, hogy az USA gazdi nem ezt akarja, de Ukrajna elemi érdeke lenne. És egész Európa elemi érdeke. Kivétel a terrorista Amerikai Egyesült Állatok! Ők - illetve az ottani ballibbant "demokraták" - háborút és pénz akarnak. Sorossal az élen, sok milliárd dollárocskát!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!