Óvóhelyre kellett menekíteni a német elnököt Ukrajnában

2022. október 25. 17:28

Nagyjából másfél órát töltött ott.

2022. október 25. 17:28
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedden váratlanul Ukrajnába érkezett Frank-Walter Steinmeier német államfő. Steinmeier a tervek szerin Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik.

A Spiegel értesülései szerint azonban nem sokkal a német államfő érkezése után megszólaltak a szirénák, így Frank-Walter Steinmeiernek óvóhelyre kellett vonulnia az észak-ukrajnai Korjukivkában.

„Az első másfél órát óvóhelyen töltöttük” – erről már az ukrán fővárosban, Kijevben beszélt a német elnök. Hozzátette, abban a másfél órában olyan emberekkel beszélt, akiknek három hétig a pincében kellett lakniuk a harcok miatt. 

Steinmeier újságírók előtt kijelentette, hogy

országa továbbra is támogatni fogja Ukrajnát: katonailag, politikailag, pénzügyileg és humanitáriusan egyaránt

– írta a portál.

Nyitókép: MICHAEL KAPPELER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2022. október 26. 09:28
a műsor része...
lendvaiildiko
2022. október 26. 05:44
Sziréna próbát tartottak az ukránok, volt esetleg valóban orosz tamadás? El nem hiszem, hogy a germán elnök látogatása előtt nem egyeztettek az oroszokkal!
pepita
2022. október 26. 05:40
Németek-németek hát hová süllyedtetek.?? Amúgy pedig érthető a látogatás hiszen a (ex) náci a jelen nácijával barátkozik.
tgely
2022. október 25. 22:28
Kocsmai verekedés elől tényleg egy óvóhelyre szoktam én is menekülni, ahelyett hogy otthagynám az egészet a fenébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!