Belélegezhető vakcina alkalmazását kezdték el Sanghajban

2022. október 26. 20:27

A teljes eljárás nagyjából 20 másodpercet vesz igénybe. 

2022. október 26. 20:27
null

 Sanghajban szerdán megkezdték a koronavírus elleni oltóanyag belélegezhető, szájon át alkalmazandó típusának használatát.

 A kínai nagyváros hivatalos közösségi oldalán közzétett bejelentés szerint ezt a fajta hatóanyagot abban az esetben javasolják, ha a beteg korábban már megkapta a hagyományos oltást is, vagyis emlékeztetőként ajánlják.

A kínai állami médiában közzétett videón bemutatják az új gyógyszer beadásának technikáját is: egy kicsiny, átlátszó készüléken keresztül kell belélegezni a szert, majd pár másodpercig visszatartani a lélegzetet.

A teljes eljárás nagyjából 20 másodpercet vesz igénybe. 

Kínában már szeptemberben engedélyezték a „tű nélküli vakcinát”

A kínai hatóságok már szeptemberben engedélyezték a „tű nélküli vakcinát”, azonban csak emlékeztető adagként.

A gyógyszert a kínai CanSino Biologics cég fejlesztette ki. Peking célja, hogy minél többen kapjanak emlékeztető oltást, mielőtt lazítanák a világszinten is egyedülállóan szigorú járványügyi korlátozásokat.

A tudósok azt is remélik, hogy a tű nélküli megoldás elősegíti a vakcina elérhetőségét azon országokban, ahol az egészségügyi rendszer nem rendelkezik kellően hatékony felszereltséggel a hagyományos oltási kampányhoz.

(MTI)

Nyitókép: Twitter-fotó

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. október 27. 10:30
Jó lenne ez, ha egyszer sikerülne valakinek :-) Az influenza ellen is kb. 25 éve próbálkoznak orrspray alakú oltással, de még mindig nincs áttörés.
Zeno13
2022. október 27. 09:09
A mekiben majd a műanyag burger,krumpli,üccsi menüben benne lesz egy választható ízű szippantás is!
pemete jakab
2022. október 26. 21:54
"Belélegezhető vakcina alkalmazását kezdték el Sanghajban" Fellégezhetünk.
zsui
2022. október 26. 21:33
Várjuk a nyalókás emlékeztetőset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!