Eltűnt egy iráni sportolónő, miután hidzsáb nélkül versenyzett

2022. október 18. 13:07

Sajtóinformációk szerint az útlevelét és a mobiltelefonját elkobozták, őt pedig az iráni nagykövetségre vitték, hogy „ellenőrzött körülmények között” repüljön haza.

2022. október 18. 13:07
null

Egyre jobban aggódnak egy iráni hegymászó jólétéért, aki hidzsáb nélkül indult egy nemzetközi versenyen Dél-Koreában, miután barátai a BBC perzsa nyelvű szolgálatának elmondták, hogy vasárnap óta nem tudnak kapcsolatba lépni vele.

A BBC „jól értesült forrásokra” hivatkozva azt is elmondta, hogy

Elnaz Rekabi útlevelét és mobiltelefonját elkobozták,

mielőtt kedden felszállt a Teheránba tartó repülőgépre. A BBC World Service műsorvezetője, Rana Rahimpour twitteren azt írta, hogy „aggódnak a biztonsága miatt”.

Az Iran Wire online hírportál szerint Rekabit a szöuli iráni nagykövetségre vitték, hogy „ellenőrzött körülmények között” hazarepülhessen.

Az Iran Wire, egy kisebb rezsimellenes weboldal, egy forrást idézett, amely szerint Rekabit kedden – a tervezettnél egy nappal korábban – visszarepítik Teheránba, hogy megakadályozzák az Imam Khomeini nemzetközi repülőtéren történő esetleges tüntetéseket.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 22. 09:25
Kell valami felfordulás Iránban is. Régen gazdasági nehézségek, aszály, áradás, vagy egy új politikia vezető kellett az ilyenhez, mostanában elég egy fejkendő, egy utcai igazoltatás. A helyi lipsik bármikor utcára vonulnak, hogy maguk robbantsák be magukat is. Izrael amúgy mit szeretne? Egy stabil de alapvetően ellenséges Iránt, vagy egy instabil de úgyanúgy ellenségest?
Vad Virág
2022. október 19. 07:21
Már Iránban van a nő. Teljesen szabad.
Kemenesfalvi
2022. október 18. 14:31
Verseny után vette fel a hidzsábját, ami láthatatlanná tette. Versenyen ez nem lett volna előnyös.
Kanóc
2022. október 18. 14:23
Sosem jelent jót, ha a BBC aggódik valakiért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!