Nyugati civil hajókról támadhatták a gabonaszállítás biztonságát őrző hajókat az oroszok szerint

2022. október 30. 19:12

Oroszország kielemezte a fekete-tengeri flottáját megtámadó drónok roncsait.

2022. október 30. 19:12
null

A moszkvai védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy kielemezte az orosz fekete-tengeri flottát megtámadó drónok roncsait, amelyeknek legalább az egyikét a megállapodás szerint gabonaszállító folyosó területéről, egy

Ukrajna vagy a nyugati szövetségesei által használt civil hajóról indíthatták el.

A tárca közleményében azt írta: a navigációs adattár elemzéséből kiderült, hogy a támadást Odessza közeléből, a tenger partjáról indították. A drónok a gabonaszállítás biztonságát garantálni hivatott folyosó mentén haladtak, majd ráfordultak a szevasztopoli orosz haditengerészeti támaszpontra – írták.    

A drónokon kanadai navigációs eszközöket találtak

Oroszország állítása szerint az egyik drónt kifejezetten a gabonafolyosó területéről indították el. Moszkva megjegyezte: ez akár azt is jelentheti, hogy a pilóta nélküli repülőgépet az ukrán kikötőkből mezőgazdasági termékeket szállító, Ukrajna vagy nyugati szövetségesei által használt civil hajók egyikéről engedték fel. A drónok közül néhány kanadai navigációs eszközökkel volt felszerelve – tette hozzá a tárca.    

A moszkvai védelmi minisztérium emlékeztetett: Ukrajna szombat reggel tizenhat drónnal támadást hajtott végre Oroszország Szevasztopol közelében állomásozó fekete-tengeri flottája ellen. Moszkva állítása szerint a támadást a brit haditengerészet segítségével hajtották végre. Nagy-Britannia ezt tagadja.    

Nyitókép: Max Delany / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papy on board
2022. november 01. 10:56
Erre már nincsenek szavak. A nyugat (mögött megbújó arctalan hatalom) olyan mélységekbe süllyed, amilyenekbe még senki a történelemben. 1.) Ne feledjük: a szomáliai kalózok ellen nem engedték felfegyverezni a (civil) kereskedelmi hajókat!!! Ez a civil hajók fegyvertelensége olyan erős elvük, hogy emberek életét áldozták fel, egy esztelen és igazságtalan elv érdekében 2.) LEGKÖZELEBB MENTŐAUTÓBÓL FOGNAK LÖVÖLDÖZNI AZ OROSZOKRA, A BETEGEK TESTE MŐGÉ BÚJVA? BÁRMI elképzelhető a nyugatról. Bármi. Ezekben nincs erkölcs, nincs igazságérzet, csak őrült hatalomvágy, hazudozás reggel délben és este.
szürkeSzarvas
2022. október 31. 06:00
Csak nem hazudnak a "demokraták"? :)
Namond
2022. október 30. 23:08
Ez a konfliktus egyre szebben leleplezi a ruszofóbiát és annak tengerentúli fűtőit.
csjanos
2022. október 30. 21:42
....addig fogják tekerni még bele rángatnak minket...ill.a Natót....pfuj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!