A magyarokkal harcolunk majd az első helyért – szerb reakciók az Eb-selejtező sorsolására

2022. október 09. 16:52

Kiváló, fenomenális, tökéletes – ezekkel a jelzőkkel illette a 2024-es Európa-bajnokság G-csoportját a szerb sajtó a sorsolásról szóló tudósításokban.

2022. október 09. 16:52
null

Többek szerint nem az első kalapból sorsolt Magyarország, hanem a másodikból kihúzott Szerbia a G-csoport favoritja – számolt be az NSO.

Dragan Sztojkovics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen értékelte a történteket. Arra a kérdésre, hogy van-e ok a mosolyra, Sztojkovics a következőt válaszolta:

„Nincs rá szükség. Korábban is elmondtam, hogy

– nyilatkozta igen komoly hangnemben a szerbek szövetségi kapitánya az ArenaSport újságírójának kérdésére, majd kicsit lazább stílusra váltott, s így folytatta: – Ez egy nyílt csoport, azt is mondhatnám, hogy szomszédos. Autóbusszal utazva a mérkőzésekre még néhány dinárt is megspórolhatunk. Nem érdekelnek az ellenfelek, saját magunkra figyelünk.” 

A  szövetségi kapitány arra a felvetésre, hogy Szerbia a Nemzetek Ligája rájátszásában, vagyis pótselejtezőn keresztül is kiharcolhatja az Eb-részvételt, azonnal a portugálok elleni vb-selejtező előtti, azóta már szállóigévé vált mondatot vette elő:„Milyen pótselejtező?! Nem gondolkodunk pótselejtezőben. Az első két hely megszerzése a cél, a harmadik hely nem téma. Mindent megteszünk, hogy Szerbia huszonnégy év után ott legyen az Európa-bajnokságon.”

Sztojkovics vezetésével a szerb válogatott úgy jutott ki pótselejtező nélkül a 2022-es katari világbajnokságra, hogy a csoport utolsó mérkőzésén idegenben 2–1-re nyert Portugália ellen.Sztojkovics Frankfurtban összefutott Dejan Szavicsevicssel, a Montenegrói Labdarúgó-szövetség elnökével, valamint Mladen Krsztajiccsal, aki jelenleg a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, s mint elmondta, valamennyien jó barátok, most viszont egy másik szerepkörben találkoznak majd, de a futball már csak ilyen.

Kiváló, fenomenális, tökéletes – ezekkel a jelzőkkel illette a 2024-es Európa-bajnokság G-csoportját a szerb sajtó a sorsolásról szóló tudósításokban. Nem véletlenül, ugyanis a szerbek titkon reménykedtek abban, hogy az első kalapból nem Spanyolországot, Hollandiát, Olaszországot vagy Belgiumot kapják majd.

– írta a Nova hírportál, amely szerint „az első kalapból Szerbia azt a válogatottat kapta, amelyet leginkább szeretett volna”, de azonnal hozzátették, „mindezek ellenére óvatosnak kell lenni, mert Magyarország remek focit játszott a Nemzetek Ligájában, hiszen az utolsó forduló előtt a csoport élén állt, s a hazai közönség előtt elszenvedett – a csodálatos Donnarummát soraiba tudó – olaszok elleni vereség miatt lett második. Magyarország kétszer legyőzte Angliát és egyszer Németországot, és az elmúlt időszak egyik legjobb generációját irányítja Marco Rossi. A nemzeti csapat legnagyobb sztárja Szoboszlai Dominik, a Lipcse játékosa”, de a portál megemlíti még Milos Kerkezt és Gulácsi Pétert is.

A Szerb Labdarúgó-szövetség a sorsolás után azonnal közzétette a csoportbeosztást a hivatalos Facebook-oldalán, ahol a sportkedvelők azonnal kommentálták is azt, ezek közül szemezgettünk párat: „Ennél jobb nem lehetett volna, leszámítva az amatőr Máltát, Andorrát és Gibraltárt.” „Szerintetek már elsők is vagyunk.

Nem kellene ilyen nagy mellénnyel lenni, mert azt mondják, magasról lehet nagyot esni, s mi ezt már párszor megtapasztaltuk”

„ Jobb csoportot elképzelni sem tudtunk volna, a magyarokkal harcolunk majd az első helyért! Végre ránk mosolygott a szerencse.” „Nagyon könnyű a csoport, soha korábban nem volt ilyen. Biztosan megszerezzük az első helyet, méghozzá vereség nélkül.” „Fantasztikus, a magyarok ellen küzdünk majd az első helyért. Ha Litvánia helyett még egy balkáni ország került volna a csoportba, a válogatott taxival is mehetett volna a meccsekre.”„ A magyarokkal nem lesz könnyű, a többiek ellen nem kellene, hogy gond legyen. Mindent összegezve, nagyon jó csoportba kerültünk!„ A tapasztalat azt mondatja velem, hogy az ilyen könnyű csoportok szoktak a legnehezebbek lenni„.

Nyitókép: MTI

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. október 09. 21:36
Valójában már régesrég nem azok a magyarok vagyunk akik a szerbekkel együtt Nándorfehérvárnál megállították a törököket. Kilúgoztak, megforgattak, átmostak minket. Nincs identitásunk, nem tudunk mihez felnőni. És akkor ilyen focimeccseken örülünk/nem örülünk.
Takagi
2022. október 09. 20:10
Minden merkőzést komolyan.kell venni, egyik sem könnyű. Hajrá fiúk!
választópolgár
2022. október 09. 19:31
Azért csak kibukik belőlük mindig szerb fennhéjazás.
brekker
2022. október 09. 19:22
Na még eggyet: "A magyarokkal harcolunk majd az első helyért – szerb reakciók az Eb-selejtező sorsolására" Hízelkednek, mert tároljuk nekik a gázt. Vagy pedig komolyabban vesznek minket, mint mi magunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!