Csúnyán beleszállt Anne Frank naplójába a Svéd Demokraták politikusa, felfüggesztették

2022. október 16. 22:01

Izrael svédországi nagykövete aljas sértésnek nevezte a bejegyzést, amit Rebecka Fallenkvist azóta törölt.

2022. október 16. 22:01
null

Felfüggesztették Rebecka Fallenkvist, az idén szeptemberi választásokon a második legerősebb politikai erővé vált szélsőjobboldali Svéd Demokraták egyik frissen megválasztott képviselőjének pártban viselt tisztségeit, miután botrányt kavart egy Anne Frankkal kapcsolatos Instagram-sztorija, írja a Haaretz.

A politikus ugyanis azt írta a holokauszt áldozatáról, illetve a világhírűvé vált naplóról, hogy „50 oldal és eddig nekem Anne Frank csupán erkölcstelennek tűnik. A kanosság maga.”  Bár a politikus azóta törölte a posztot, a botrány már kirobbant, Ziv Nevo Kulman, Izrael svédországi nagykövete is tiltakozott miatta. A nagykövet aljas sértésnek nevezte a bejegyzést.

„Fallenkvist Svédországban médiaszemélyiségként is ismert, a tévés állásából is felfüggesztették. Nem ez volt egyébként az első botrány körülötte, miután pártja nagyon jól szerepelt a választásokon, ezt részegen a Sieg Heil náci köszönés svéd változatát hallatva ünnepelte – emlékeztet az izraeli lap. A neonáci vonásait maga mögött hagyni igyekvő párt magát egyébként Izrael-pártiként definiálja” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: MTI Fotó: Reprodukció

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. október 17. 17:41
Kilincsorrúaktól tud valaki bármi hiteleset idézni? Az emberiség egész írott történelmében?
csjanos
2022. október 17. 12:57
....és a vélemény szabadsága?...különben mi lenne ha a golyóstollal (akkor még nem volt) hozzáírt hazugságokrol is írt volna...pfuj
Reszelő Aladár
2022. október 17. 10:39
Még a végén a svédeknél is gondok lesznek a jogállamisággal. Egész addig, amíg a szociolipsik vissza nem kerülnek a kormányba, mert akkor persze egyből senki sem gondolná komolyan, hogy Svédországban valaha ezzel lehet gond. És nem is lesz, amíg a lipsik vannak hatalmon.
Ma is bukik a Zorbán...
2022. október 17. 09:07
" szélsőjobboldali Svéd Demokraták " Mi ez??? A normalitást "szélsőjobboldalizza"? Miért kell átvenni a bolsevista hazugok és gyűlölködők terminológiáját? Aki ezt írta az vagy hülye vagy nem normális, hanem bolsevista. Függetlenül a konkrét esettől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!