Lekapcsolták a hálózatról a zaporizzsjai atomerőművet

2022. szeptember 03. 21:15

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség közölte a hírt.

2022. szeptember 03. 21:15
null

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség arról tájékoztatott, hogy a zaporizzsjai atomerőművet ismét lekapcsolták az elektromos hálózatról, és leállították az egyik blokkot – írja az Index.

Erről a NAÜ megfigyelői számoltak be, akik bebocsátást nyertek a létesítménybe: „Az atomerőmű ismét elvesztette a kapcsolatot az utolsó megmaradt, külső fő távvezetékkel, de az erőmű továbbra is áramot szolgáltat a hálózatba egy tartalékvezetéken keresztül” – áll a jelentésben.

Arról is beszámoltak, hogy az erőmű két működő blokkja közül az egyiket ma hálózati korlátozások miatt leválasztották a hálózatról.

 

Nyitókép: Dmytro Smolyenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandrarabo
2022. szeptember 04. 15:34
Nekem mindegy, csak ne szennyezze be Európát! A többi nem számít!
21 gramm
2022. szeptember 04. 08:14
Csak nekem hiányzik a híradásból, hogy a pótvezetéken most melyik országot táplálja az erőmű?... És hogy mi volt az oka, hogy az éppen kiépített orosz áramhálózati kapcsolatot szét kellett bontani?
Bitrex®
2022. szeptember 03. 23:50
Konec filma. Zatyemnyenyije.
Házam Hazája
2022. szeptember 03. 23:23
DE MI AZ OKA? KI OKOZTA?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!