Zelenszkij felszólította a világ vezetőit, hogy háborús helyzetben mondjanak le a semlegességről

2022. szeptember 21. 16:14

Az Egyesült Államokat pedig arra kéri az ukrán elnök, hogy ösztönözze a többi demokratikus országot Ukrajna segítésére és adjanak még több fegyvert országának.

2022. szeptember 21. 16:14
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán arra szólította fel a világ vezető politikusait, hogy a háborús helyzetre tekintettel mondjanak le a semlegesség álláspontjáról, az Egyesült Államokat pedig arra, hogy ösztönözze a többi demokratikus országot, segítsenek többet, adjanak még több fegyvert Ukrajnának.

Erről az ukrán államfő a The Clinton Global Initiative elnevezésű találkozón beszélt. Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint a találkozó keretében Zelenszkij különmegbeszélést folytatott Bill Clinton volt amerikai elnökkel is.    

Zelenszkij kijelentette, hogy az Egyesült Államok az egész civilizált világ számára a demokrácia mutatója, amelyhez más országok is igazodnak. Szerinte ezért fontos, hogy továbbra is vezető szerepet töltsön be Ukrajna támogatásában és az Oroszországra gyakorolt nyomásban.    

Az ukrán elnök felszólította a világ vezetőit, hogy hagyjanak fel a semlegességgel az Ukrajna elleni háborúban, mert - mint mondta - az „agresszor elleni harcban nem lehet félreállni és nem kifejezni egyértelműen álláspontunkat”. 

– jelentette ki Zelenszkij.

Felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy a szabad világ őrizze meg egységét az Oroszországgal szembeni szankciók kérdésében. Az ukrán elnök szerint a legfontosabb szankció, amelyet Oroszországgal szemben alkalmazni kell, az, hogy ismerjék el a terrorizmust támogató államként.    

(MTI)

Nyitókép: Genya SAVILOV / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2022. szeptember 23. 11:49
Nem kéne már végre bezárni a bolondokházába! Mert a faszfejet nem tudja kigyógyítani egyetlen orvos sem a faszságából.
Boruzs
2022. szeptember 22. 12:32
Ez a Zelenszkij melyik Világhatalom vezetője? Úgy dirigál mintha az lenne! Nagyon gyanús!
formaegy
2022. szeptember 22. 09:38
Tudod kit szólítasz te fel, te rühes USA seggnyaló gyilkos puccosseggű féreg! A kibaszott USA-dat akivel kirobbantjátok a 3. világháborút te büdös gyilkos náci kutya!
ederzsuzsanna
2022. szeptember 21. 21:42
Neem a farka csóválja a kutyát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!