Exkluzív interjút adott egy orosz katonakorú férfi (videó)

2022. szeptember 23. 09:19

A Hír TV Híradójának nyilatkozó férfi szerint tömegesen menekülnek az oroszok a sorozás elől.

2022. szeptember 23. 09:19
null

Tömegesen menekülnek a katonakorú férfiak Oroszországból Putyin részleges katonai mozgósításról szóló döntését követően. A repülőjáratok megteltek, a határátkelőknél több kilométeres dugó van. A besorozás elől azonban nem csak külföldre, de a Föderáció távoli vidékeire, például Szibériába is egyre többen menekülnek. A Hír TV Híradójának egy katonakorú orosz férfi adott exkluzív interjút.

A fiatal elmondta, hogy már olyan híreket is hallottak, hogy a sorozási létszám felkúszhat egymillióig is. Anton Kruglov, aki pénzügyi elemzőként dolgozik, azt is elmondta, hogy

nagyon nehéz lesz 300 ezer embert ilyen rövid idő alatt besorozni.

Ezt a 300 ezres számot Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentette be – idézte fel Kruglov.

Az orosz férfi beszélt az interjúban egy barátjáról is, aki még februárban vonult vissza a katonaságtól. „Ő azt mondta, hogy most északra utazik, ahol nem fogják megtalálni. (...) De ezekben az időkben semmi sem biztos. Nem lehet tudni, hogy kit soroznak be még”.

Az összeállításból kiderült, hogy a besorozott katonáknak új kiképzést kell kapniuk, valamint parancsot az ukrajnai álláshelyükről. Mire az orosz tartalékosok a frontra érnek, még várhatóan hónapok fognak eltelni.

Az elmúlt hetekben az orosz hadsereg 160 ezer rubeles, mintegy egymillió forintos fizetéssel próbált újoncokat találni

 – hangzott el a Hír TV Híradójában.

Az exkluzív interjút alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2022. szeptember 23. 13:18
Már helyesen se írtam. Tényleg undorodom, és elkeserítőnek tartom a sok fideszes mocskot kétharmaddal a hátuk mögött.
foldizs
2022. szeptember 23. 12:10
https://www.portfolio.hu/global/20220923/tuntetoket-diakokat-es-nemzetisegieket-kuld-a-frontra-oroszorszag-568641 Ez olyan, mintha Ukrajna szándékosan a kárpátaljai magyarokat küldené a frontra és az ukránokat meg nem... ennyit a kisebbségek orosz védelméről :D
zuriktodor
2022. szeptember 23. 12:01
Van egy alapvető félreértés. A tartalékosok valóban 3 hónap múlva lehetnek kint a fronton, de már előttük megérkezik az átcsoportosítás, hiszen a mozgósítással töltik fel a leürült területi állományokat. Folyamatosan vonulnak be az oroszok a háborús területre.
zuriktodor
2022. szeptember 23. 11:53
Szerintem aki elmenekül, úgysem való csatatérre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!