Kijelölték Ukrajna új németországi nagykövetét

2022. szeptember 03. 19:50

Ukrajna Olekszij Makejevet jelölte a berlini ukrán nagyköveti posztra Andrij Melnyik utódjaként.

2022. szeptember 03. 19:50
null

A kijevi kormány már meg is kérte a nagyköveti működési engedélyt a diplomata számára, és azt a német kormány meg is adta erősítette meg a német külügyminisztérium szóvivője szombaton. Makejev az elmúlt években az ukrán külügyminisztérium politikai igazgatójaként dolgozott, nevét már hosszabb ideje emlegették lehetséges nagykövetként.    

A hivatalban lévő nagykövet visszahívásáról július közepén döntött Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Melnyik a tervek szerint október 14-n hagyja el állomáshelyet, és Kijevben, a külügyminisztérium kap új tisztséget. 

Melnyik azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy többször is éles kritikával illette a német kormány Oroszország-politikáját, már Ukrajna megtámadása előtt is. Az utóbb hónapokban erős nyomást gyakorolt a német félre annak érdekében, hogy az küldjön több fegyvert országának.

(MTI)

Nyitókép: Ukrinform

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2022. szeptember 05. 21:22
Ide jutott Európa, a nagymúltu németország. Egy ukrán nagykövet "erős nyomást gyakorolt a német félre " Ez akkor szokott lenni amikor ha nem hajlik lerohanja. Az elefánt az egeret. De nem fordítva! Vagy az is proxinyomás volt?
zuriktodor
2022. szeptember 04. 08:16
elég ávós feje van
Házam Hazája
2022. szeptember 03. 22:08
Karácsony mégszottyadtabb mása.
patópál
2022. szeptember 03. 21:22
A rossz zsaru után jön a jó zsaru?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!