Térképen Európa kitettsége az orosz gáz felé

2022. szeptember 06. 15:23

Mutatjuk Európa teljes gázellátását!

2022. szeptember 06. 15:23
null

„Hiányzott egy ilyen térkép – megcsináltuk!”olvasható az Oeconomus Facebook-oldalán, akik elkészítettek egy Európa teljes gázellátását ábrázóló térképet. 

Mint írják, a vezetékes gáz az import 80%-t biztosította, míg az LNG 20%-ot tett ki 2021-ben. Az EU-n kívülről érkező behozatal tekintetében Oroszország volt az Európai Unió legfontosabb partnere, 39,2%-os részesedéssel, amelyet Norvégia (25,1%) és Algéria (8,2%) követett. Ez a három ország a vezetékes szállítás mellett cseppfolyós (LNG) formában is biztosított gázt Európa számára. A negyedik helyen az Egyesült Államok áll, 7,3%-kal. Az USA esetében a gázszállítás kizárólag LNG formában történik.

Forrás: Oeconomus
Forrás: Oeconomus

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2022. szeptember 07. 02:47
Majd a balliberós barátaink telefingják gázzal a vezetékeket, és úgy pótolva lesz a kiesett mennyiség. Csak a bab fejadagjukat kell megnövelni naponta.
madárinfluencer
2022. szeptember 06. 21:59
A németek aljas módon megépíttették az Északi Áramlatot, hogy Ukrajnát a lopása és a zsarolási potenciálja miatt kikerülhessék, most meg öles nyelvcsapásokkal nyalják az Ukránok seggét és nem használják az Északi Áramlat 2-őt. Úgy néz ki, nagyon eredményesen hallgatták le az Amerikaiak a nyugati partnereik vezetőit, mert arra tudják őket kényszeríteni, hogy saját érdekeik ellen politizáljanak.
Zilizi Gábor
2022. szeptember 06. 20:52
Ez a térkép egy aljas orosz propaganda! :-)
pemete jakab
2022. szeptember 06. 19:28
"Térképen Európa kitettsége az orosz gáz felé" És vice versa: a térkép az orosz gáz kitettségét is mutatja Európa felé, ugyanis az oroszok nagy mennyiségű gázt jelenleg csak Európának tudnak eladni (a kínai vezeték kapacitása nem túl nagy és LNG formájában sem nagyon tudja exportálni Oroszország a gázt).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!