Összeveszett Koszovón Szerbia és Szlovénia

2022. szeptember 06. 18:27

A szlovén külügy bekérette Szerbia szlovéniai nagykövetét Aleksandar Vucic szerb elnök kijelentései miatt.

2022. szeptember 06. 18:27
null

A szlovén külügy behívta Zorana Vlatkovićot Szerbia szlovéniai nagykövetét Aleksandar Vucic szerb elnök múlt hétvégi belgrádi látogatása során tett kijelentései miatt – adta hírül az Euractiv

amely  nem sértette meg Szerbia területi integritását, azonban nem vezetünk be szankcióakt Szlovéniával szemben, amely igen” – mondta Vucic arra utalva, hogy Szlovénia elismerte Koszovó függetlenségét.

Nyitókép: MTI/EPA/Marko Djokovic 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2022. szeptember 07. 09:07
Koszovó északi részét Szerbiához kell csatolni. Nagy marhák voltak a jugoszlávok 1945-ben, hogy ilyen határokkal hozták létre anno ezt az autonóm területüket, ahol 100 éve is albán többség volt, de az északi területen színszerb falvak vannak.
DoomGuy
2022. szeptember 07. 08:45
Koszovó tekintetében a szerbek átélik, amit mi Trianonnal. Egy valamikori ősi földjüket, egyszerűen egy bevándorló nép teleszüli (jóval telébb mint a románok Erdélyt), és aztán a nyugatiak elveszik tőlük, mert csak. Rajtuk az önrendelkezés sem segített volna, a lakosságarányok miatt. Trianon esetén nagyon más országhatárok lettek volna népszavazással.
nakatomi
2022. szeptember 07. 00:33
A szokásos pongyola fogalmazás: "Aleksandar Vucic szerb elnök múlt hétvégi BELGRÁDI látogatása során tett kijelentései miatt". Meg lennék lepve, ha Vucic szerb elnök csak látogatóban járna Belgrádban. A valóságban természetesen Borut Pahor szlovén elnök volt a belgrádi látogató.
Ödenburger
2022. szeptember 07. 00:12
Az ebben a szép, hogy a szlovén libsik Koszovó elismerésével az az eljárást legitimálták, amit az oroszok a Krímben alkalmaztak és Dombaszban alkalmazni fognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!