Svéd lap: a svéd miniszterelnök egyszerűen ellopta Orbán tervét

2022. szeptember 08. 12:00

Rezsicsökkentés „skandináv módra”.

2022. szeptember 08. 12:00
null

Magdalena Andersson svéd szociáldemokrata miniszterelnök friss terve, hogy leválasztja az áramárakat a földgázétól, feltűnően hasonlít Orbán Viktor magyar miniszterelnök javaslatára – írja a Nyheter Idag svéd napilap.

Ellopott egy javaslatot attól a férfitól, akit egyébként magához a Sátánhoz szokott hasonlítani”

– írja a lap. Andersson pénteken tartott sajtótájékoztatót, ahol kifejtette, kilép a svéd választási kampányból, és inkább az európai politikának szenteli magát, és megpróbál széles körű koalíciót létrehozni az EU-ban az alacsonyabb áramárak érdekében.

„Oroszország energiaháborút vív Európa ellen, és vissza kell vennünk az irányítást. A villamosenergia-árak és a gázárak szétválasztása egy teljesen új védelmi vonalat hoz létre” – mondja Andersson.

A svéd sajtó ugyanakkor azzal érvel, hogy a javaslat nem újdonság, Orbán Viktor már idén áprilisban ismertette ezt a tervet. A magyar kormányfő ezután több intézkedést javasolt az energiaválság kezelésére, köztük az áram árának függetlenítését a gáz árától.

Fotó: Fredrik PERSSON / TT News Agency / AFP

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 09. 09:07
"Oroszország energiaháborút vív Európa ellen..." Ez így természetesen hazugság, hiszen az energiaháborút az EU indította a szankciók "belengetésével", illetve megvalósításával. Legfeljebb úgy igaz ez, hogy "Oroszország nagy honvédő energiaháborút vív Európa ellen."
Folyékony Szilárd
2022. szeptember 09. 07:31
Egy tolvajtól lopni dicső tett. Mint Robin Hood tette a hatalommal, az is meglopta a gonoszt az emberek javára.
chief Bromden
2022. szeptember 08. 23:32
Vissza kell venni az irányítást. Mikor irányítottak? Inkább az országukat kellene visszavenni a migránsoktól.
Csubszi
2022. szeptember 08. 22:40
Mindent tőlünk lopnak a nyugatiak. Nemcsak a pénzünket, hanem a terveinket is. De azért ugatnak ezerrel, most meg úgy csinálnak, mintha a sajár ötletük lenne! SZánalmas férgek- végetek lesz hamarosan! A nép elzavar benneteket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!