Novák Katalin vezeti az ENSZ Közgyűlés magyar delegációját

2022. szeptember 15. 09:48

A köztársasági elnök New Yorkba egyenesen Londonból, II. Erzsébet királynő temetését követően érkezik.

2022. szeptember 15. 09:48
null

Novák Katalin köztársasági elnök vezeti az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakának magyar delegációját – tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) csütörtökön.

A hivatal azt közölte az MTI-vel, hogy a köztársasági elnök New Yorkba egyenesen Londonból, II. Erzsébet királynő temetését követően érkezik. Kifejtették: az ENSZ hivatalos magyar delegációját szeptember 21-éig Novák Katalin államfő vezeti, amelynek tagja többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a külügyminisztérium több vezetője: Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár, Bunford Zsolt, Hidegh Attila, Stifter Ádám és Váradi László helyettes államtitkár.   

A Sándor-palota képviseletében Ekler Gergely főigazgató és Altusz Kristóf, az államfő külügyi tanácsadója vesz részt az eseményen – tették hozzá. Az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakát 2022. szeptember 13. és 27. között tartják New Yorkban, amelynek magas szintű hetén, szeptember 21-én Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is felszólal – írták.

(MTI)

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ohassa
2022. szeptember 15. 13:51
Veresné Katika az valami ál- kamu- külügyminiszter? Nem akarna hazai ügyekkel foglalkozni? Például az általa éveken át reklámozott CSOK bedőlésével? A férfiak nélküli szívhangtörvénnyel? A minden magyart brutálisan sújtó adóval, a világrekorder 27 %-os áfával?....
Sulammit
2022. szeptember 15. 11:56
Ez a nap egyik jó híre.
foldizs
2022. szeptember 15. 11:05
Szégyen, hogy ez a csak vigyorgásra képes szerencsétlen a köztársasági elnökünk.
Falfirka
2022. szeptember 15. 09:58
a sztálisztját azonnal le kell cserélni. borzasztó az öltözete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!