Putyin és Hszi a jövő héten Szamarkandban találkozik

2022. szeptember 07. 11:43

A két elnök legutóbb februárban Pekingben ült tárgyalóasztalhoz, nemsokkal az orosz-ukrán háború kitörése előtt.

2022. szeptember 07. 11:43
null

A Sanghaji Együttműködési Szervezet jövő heti szamarkandi csúcstalákozója alkalmából tárgyal majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök  – jelentette be Andrej Gyenyiszov, Oroszország pekingi nagykövete újságíróknak szerdán Pekingben a TASZSZ jelentése szerint.

Gyenyiszov nem zárta ki a lehetőségét, hogy Putyin és Hszi a G20-csoportnak az indonéziai Balin november 15-16-án és az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) Thaiföldön november 18-19-én megtartandó csúcstalálkozóján is tart majd kétoldalú egyeztetést, ha személyesen jelen lesz.

A két elnök legutóbb februárban Pekingben ült tárgyalóasztalhoz, röviddel azt megelőzően, hogy Oroszország megindította az Ukrajna elleni invázióját. Az orosz elnök látogatása alkalmából aláírt megállapodás értelmében

Az orosz Távol-Keleten megtartott Vosztok-2022 hadgyakorlaton kínai csapatok is részt vettek. A vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumra elutazott népes kínai küldöttséget Li Csan-su, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának elnöke vezette.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 07. 12:33
"a felek közötti kapcsolatoknak „nincsnek határai”. " Inkább valaminek határai.
fogas paduc
2022. szeptember 07. 12:17
Annyi a petrodollárnak....
Zolotarjov
2022. szeptember 07. 12:15
Libsiellenes egységfront kell..
Ödenburger
2022. szeptember 07. 12:09
Amerika bemondta a durchmarschot, a két játszótárs meg éppen megkontrázza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!