Sötét fellegek: ezeket az EU-s országokat kapcsolhatják le bármikor az orosz energiahálózatról

2022. szeptember 23. 17:24

Ennek ellenére az egyik tagállam miniszterelnöke megfenyegette az ott élő oroszokat.

2022. szeptember 23. 17:24
null

Kaja Kallas észt miniszterelnök elmondta nemzetének, hogy áramkimaradások lehetségesek, ha Oroszország kirúgja a balti államokat a közös elektromos hálózatból, miközben bejelentette a védelmi készültségi gyakorlatot.

– mondta a kormány honlapja szerint csütörtök este televíziós beszédében.

„Bölcs dolog lenne felkészülni az esetleges áramkimaradásokra – ez vonatkozik a hatóságokra, a vállalatokra és minden magánszemélyre” – tette hozzá, és az esetleges fennakadásokat „ideiglenesnek” minősítette.

Csaknem 3000 tartalékost hívtak be csütörtökön Észtországban egyhetes éves védelmi gyakorlatra, de a miniszterelnök szerint nincs közvetlen katonai fenyegetés az országra nézve.

Felszólította az Észtországban élő orosz állampolgárokat, hogy ne vegyenek tudomást az Ukrajnában való harcba hívásról:

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThuleanPerspective
2022. szeptember 24. 23:27
Mesterséges tönkretétel és ellehetetlenítése az életnek
Jooee
2022. szeptember 24. 20:36
Idióta!!!!!!!!!!!!
zolizolizoltan
2022. szeptember 24. 11:53
Az EU egésze már csak 9 százalék orosz gázimportra szorul. Meglepett engem, hogy nagyon rövid idő alatt sikerült jelentősen kiszorítanunk az orosz importszükségletet. Nagyon hamar eljön az idő, hogy az EU nyugati országai ki tudják segíteni a keleti országokat, ha Putyin elzárná a Török Áramlatot is. Gondolom, ez most fáj Putyinnak, nem tudja szétverni Európát Nyugatra és Keletre a gázzal.
DonCiccio
2022. szeptember 24. 08:34
Nna még egy fiatal csapzott nagytudású ,,nőpolitikus" Hemzsegnek Kicsi vagyok én majd megnövök én ha a bolsevista lózungokat rikácsolom szét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!