Irán rövid időre ismét elfogott egy amerikai tengeri drónt

2022. szeptember 02. 17:44

Ez már a második ilyen eset volt az elmúlt napokban.

2022. szeptember 02. 17:44
null

Az amerikai haditengerészet pénteken megerősítette, hogy Irán rövid időre ismét elfogott, majd elengedett egy amerikai tengeri drónt.

Teherán szerint az iráni haditengerészet két drónt fogott el a Vörös-tengeren, majd elengedte őket. Timothy Hawkins sorhajókapitány, az amerikai haditengerészet közel-keleti 5. flottájának egyik szóvivője pénteken elismerte a tengeri incidenst az AP amerikai hírügynökség munkatársának, de nem adott további tájékoztatást.    

Az iráni állami televízió egy hajó fedélzetén lévő tengeri drónról mutatott képeket, amelyet iráni tengerészek vesznek körbe.

Az iráni állami tévé beszámolója szerint a romboló két figyelmeztetést is leadott egy amerikai romboló irányába, hogy elkerülje az esetleges tengeri incidenst, majd kiemelte a két vízi járművet. A nemzetközi tengeri útvonal biztosítását követően az iráni rombolóhajó visszaengedte a vízi járműveket egy biztonságos helyen a tengerbe – derült ki a tájékoztatásból.    

Ez már a második ilyen eset volt az elmúlt napokban, de az előző incidens az iráni Forradalmi Gárda egységeivel történt, nem a haditengerészettel.
(MTI)

Nyitókép: IRANIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2022. szeptember 02. 22:52
Ezek csali drónok voltak! Kukoricán neveltek, hátha ráharapnak az irániak! Majdnem sikerült!
Házam Hazája
2022. szeptember 02. 22:00
Mi ez a tenger? Valami drónnevelde? Sport drónhorgászat? Ha én kifognék egyet, csapnám agyon 380-al :)
remi
2022. szeptember 02. 21:47
Ezt az egy fotót láttam, ebből nehéz megmondani mi is ez, mindenesetre a méreteit méterekben mérik: https://twitter.com/AZmilitary1/status/1565700353038876676
kiss.istvan770
2022. szeptember 02. 20:36
Ez tetszik. A drónok vagy bénán vízbe pottyantak, vagy az irániak átvették a vezérlésüket. Az előbbire tippelek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!