Trump bepereli az amerikai kormányt

2022. augusztus 23. 07:30

A volt amerikai elnök ügyvédei különleges jogi felügyelő kinevezését kérték a politikus ingatlanában lefoglalt iratok ügyében.

2022. augusztus 23. 07:30
null

Bírósági beadványukban a volt elnök ügyvédei egy független jogász, egy különleges ügygazda kinevezését akarják elérni, aki felügyelné a lefoglalt iratok felülvizsgálatát. Emellett azt kérték, hogy a bíróság függessze fel a szövetségi nyomozók munkáját az ügyben a felülvizsgálat idejére. 

A beadványban Donald Trump, jogi képviselői útján, alkotmányos jogaira hivatkozik, amelyeket sérthetett az FBI két héttel korábbi házkutatása, amikor a nyomozók személyes iratokat is lefoglaltak nála.

A különleges, független felügyelő azt is biztosítaná, hogy a hatóság visszajuttassa a magániratokat Donald Trumpnak.    

A hatóság – az Igazságügyi Minisztérium  által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint – titkos és szigorúan titkos minősítésű iratokat is lefoglalt a floridai rezidencián. Az eljárás pontos céljáról tanúskodó, eskü alatt tett nyilatkozatot a kormányzati szervek, a nyomozás érdekeire hivatkozva, nem hozták nyilvánosságra.    

Múlt héten egy floridai bíró elutasította a Szövetségi Nyomozó Iroda és az Igazságügyi Minisztérium érveit, és úgy döntött, hogy a nyilatkozat megismeréséhez joga van a közvéleménynek. Annyi kitételt fűzött hozzá, hogy a minisztérium a dokumentum bizonyos érzékeny részeit kitakarhatja, erre csütörtökig van ideje. A bíró hétfőn fenntartotta véleményét, arra hivatkozva, hogy „példátlan” esetről van szó, amelynek nyilvánossága „köz- és történelmi érdek” is egyben.

(MTI)

Fotó: MTI/ EPA/ Pool/ Stefani Reynolds

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Péterffy
2022. augusztus 24. 10:59
Joe Biden az amerikai Gyurcsány. Csak hebeg-habog, készül, de valójában lövése nincs, melyik bolygón van. Majd mikor hatalmra kerül, elkúrja és hogy elfedje, hazudik "reggel, éjjel, meg este". A soron következők aztán 10-12 évig szopnak, hogy leaglább nullára visszahozzák az országot. Amerika most érti meg, amit mi már 2006-ban tudtunk. Ha van eszük, nem futnak bele egy "emútnyócévbe", mint ahogy mi tettük. Ejj, de soká lesz még 2024!
kikeletiszellő
2022. augusztus 23. 19:38
Szerintem már mindent megtettek azért a háttérhatalom szolgálói, hogy likvidálják az igazi elnököt, mert mindenki tudja, hogy csalással került az elnöki székbe az agyhalott Bidé, de Trump elnök tanult JFK példájából és megvédeti magát a kiszemelt gyilkosaitól. Az egész világot hülyének nézik, mert mindenki látta, hogy csalás volt a választás Amerikában és nincs egy bíró Amerikában, aki valóban megvizsgálja az egész csalássorozatot. Bátor embernek kell lenni Amerikában, aki szembe mer szállni a háttérhatalommal, az biztos, de remélem, hogy Trump elnök nem fogja feladni a harcot a banditák ellen!
europész
2022. augusztus 23. 19:25
Jó boksz meccseket láttam a Trump Plázában.Remélem itt is kiütik a demokratákat.
Rizsa
2022. augusztus 23. 10:39
Helyes . Bízok benne , hogy megnyeri a következő választást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!