Oroszország hiperszonikus rakétákat telepít Kalinyingrádba

2022. augusztus 18. 17:07

A védelmi minisztérium korábban kifejtette, hogy a Kinzhal rakéták láthatatlanok és sebezhetetlenek.

2022. augusztus 18. 17:07
null

Oroszország három hiperszonikus rakétával felfegyverzett vadászgépet telepített Kalinyingrád orosz exklávéjába – közölte a védelmi minisztérium amiről az AP News számolt be.

A védelmi minisztérium korábban kifejtette, hogy a Kinzhal rakéták láthatatlanok és sebezhetetlenek az ellenséges légvédelem és rakétaelhárító védelem bármely eszközével szemben – jelentette a hírügynökség. A portál értesülései szerint

Oroszország március közepén használta először a rakétákat harc közben.

Nyugati katonai szakértők azonban lekicsinyelték a jelentőségét, az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint a Kinzhal rakéta valójában csak az Iszkander rövid hatótávolságú ballisztikus rakéta (SRBM) légből indított változata, amelyet Oroszország többször is használt Ukrajna elleni háborújában.

Nyitókép: AFP

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2022. augusztus 18. 19:25
Kinzsal lesz az a Kinzhal. Mandi, mikor tanuljátok már meg, hogy nem-latin ábécét használó nyelvről a tulajdonneveket a magyar kiejtés szerint __fonetikusan__ írjuk át, nem pedig egy közvetítő -jelen esetben angol- nyelv alapján !
RasPutin
2022. augusztus 18. 19:20
.
Sany Xepi
2022. augusztus 18. 19:07
A lengyelek igen csak rájátszottak erre a lépésre.
Zolotarjov
2022. augusztus 18. 18:42
A nyugati katonák ,,szakértők,, a Kalibr robotrepülőgépet sem vették komolyan. Aztán: https://index.hu/tech/2015/10/15/a_kaszpi-tengerrol_szeretettel/ ,, Az akcióhoz az orosz haditengerészet könnyű hadihajóit használták: a csapásmérő robotrepülőgépek a Kaszpi-tengerről lőtték az Iszlám Állam létesítményeit, 1500 kilométer távolságról. Leginkább a haditechnikai szakértőket lepte meg az orosz rakétatechnológia fejlettsége, ugyanis ők számítottak rá legkevésbé. Az elemzők szerint ez nem egyszerű csapásmérés volt, hanem erődemonstráció.,, Vagyis megdőlt az idea, hogy ilyen csak az usákoknak lehet..:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!