Az ukrán hatóságok Zaporizzsjában már kiürítési terven dolgoznak egy atomerőmű-baleset esetére

2022. augusztus 25. 19:26

Olekszandr Sztaruh megyei kormányzó tájékoztatása szerint megvitatták a lakosság riasztásának megszervezésével kapcsolatos részleteket, kijelölték a kommunikációs csatornákat és a gyülekezési helyeket evakuálás esetén.

2022. augusztus 25. 19:26
null

„A zaporizzsjai ukrán helyi hatóságok értekezletet tartottak az evakuálás előkészítéséről egy lehetséges atomerőművi baleset esetére” – közölte csütörtökön a megyei kormányzói hivatal.

Olekszandr Sztaruh megyei kormányzó tájékoztatása szerint megvitatták a lakosság riasztásának megszervezésével kapcsolatos részleteket, kijelölték a kommunikációs csatornákat és a gyülekezési helyeket evakuálás esetén. Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy csütörtökön – Kijev szerint az oroszok támadásai következtében – fennállása alatt

most először teljesen lekapcsolódott a zaporizzsjai atomerőmű az elektromos hálózatról.    

Sztareuh a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról is hírt adott, hogy a Zaporizzsja megyében lévő Orihiv várost lőtte csütörtökön az orosz tüzérség. Az ágyúzásban egy 17 éves fiú meghalt és egy 66 éves nő súlyos sérülésekkel kórházba került. Orihivben és környékén több tucat lakóházban keletkeztek károk.    

Az ukrán déli műveleti parancsnokság arról számolt be, hogy az ukrán erők megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt a déli Herszon megyében lévő – orosz megszállás alatti – Nova Kahovka településen. A parancsokság közlése szerint hét orosz katona halt meg, és megsemmisült még egy orosz önjáró tüzérségi fegyver is. A közlés szerint az ukrán erők folyamatos támadásai miatt a városnál lévő hidat az orosz csapatok „nem merik használni, illetve kijavítani”. Az ukrán vezérkar legfrissebb, csütörtöki összesítése alapján eddig hozzávetőlegesen 45 850 orosz katona vesztette életét Ukrajnában.

(MTI)

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. augusztus 26. 21:22
Atombalest esetén elköltözni , de hová , talán a Holdra .
Highlander07
2022. augusztus 25. 22:01
Az egész mti hír egy nagy ukránszopás, hülyeségek! Undorító a "magyar" média, hogy állandóan, kivétel nélkül a náci ukránokat szopja!
Akitlosz
2022. augusztus 25. 20:15
Ez arra utal, hogy az ukránok tovább tervezik támadni az atomerőművet. Így, hogy már áramot sem kapnak onnan még kevésbé érdekeltek abban, hogy üzemeljen.
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 25. 20:06
Zaporozsje 54 kilométerre van az erőműtől. Ha annak idején a szabadban füstölő erőműtől 100 km-re lévő Kijevet nem telepítették ki, akkor ezt se kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!