Svájc elutasította sérült ukránok befogadását

2022. július 18. 20:34

A semlegességre hivatkoznak.

2022. július 18. 20:34
null

A svájci szövetségi kormány semlegességére hivatkozva elutasította a NATO kérését, hogy segélyt nyújtson az Ukrajnában megsebesült embereknek. Erről a Swiss Info számolt be – írja az Unian hírügynökség.

Ami a sebesült civileket illeti, a kormány úgy véli, hogy szinte lehetetlen különbséget tenni a civilek és a katonák között, mivel Ukrajnában sok civil fog fegyvert, hogy megvédje a hazáját. Ezért a svájci tisztviselők inkább humanitárius segélyeket küldenek az ukrajnai kórházaknak.

Amint arról a Tages Anzeiger napilap beszámolt, májusban néhány svájci kanton kifejezte hajlandóságát, hogy segélyt nyújtson az ukrán sebesülteknek, de a kormány ellenállásába ütköztek.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 19. 16:28
Népszavazást,most!
amca
2022. július 19. 16:25
Na ezek a svejciek ezért gazadagok.
darling
2022. július 19. 15:20
Ez azért nagyon érdekes! Svájc annyira semleges, h nyugodtan meg is halhat bárki tőlük! Az OK, h nem engedélyezte émeto-nak olyan fegyverek szállítását még háborúba sem, amelyekhez Svájc gyártja a lőszert. De h egy sebesültnek - legyen az bármiképpen sebesült - nem nyújt, ill. megtagadja az ellátást, na, ez az igazi svájci semlegesség! Egyedi, mint a Schaffhausen (óra)! Érdekes az is, h Zselé nem esett nekik, mármint Svájcnak, a szokásos ordenáré, követelőző stílusában! És az USA sem üzent kioktatólag, fenyegetőleg általa!
Autofocus
2022. július 19. 14:55
A világ orgazdái fintorogva eltartják ujjukat. A világ legképmutatóbb társadalma, lvl. 100.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!