Párizsi olimpia: eltilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat

2022. július 12. 10:45

„Úgy vélem, az a közvélekedés, hogy nem kellene kvalifikálniuk” – fogalmazott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik tagja.

2022. július 12. 10:45
null

Oroszország ukrajnai háborúja nyomán eltilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat a 2024-es párizsi olimpiától Craig Reedie, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja szerint.

Döntés fog születni arról, mi történjen ezzel a két országgal. Úgy vélem, az a közvélekedés, hogy nem kellene kvalifikálniuk

– fogalmazott a NOB korábbi alelnöke brit médiumoknak. A háborúellenes szankciók részeként az orosz és fehérorosz sportolók kényszerből kihagyhatják az ötkarikás kvalifikációs versenyeket, Thomas Bach, a NOB elnöke májusban azt mondta, Oroszország részvétele még nem tisztázott.    

A NOB ugyanakkor nem mentette fel orosz tagjait, és nem szankcionálta az Orosz Olimpiai Bizottságot. Az olimpiai programban szereplő sportágak közül egyedül a kerékpár, a tenisz és a cselgáncs engedi semleges státuszban versenyezni orosz és fehérorosz sportolóit, Reedie viszont kételkedik abban, hogy ezen sportágak ötkarikás kvalifikációs eseményein részt vehetnek majd.

(MTI)

Fotó: MILLEREAU Philippe / KMSP / KMSP via AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. július 12. 17:04
micron megy
Zoltan70
2022. július 12. 15:51
Amilyen állapotok már most uralkodnak Párizsban, lehet, hogy nem is lesz olimpia. Amúgy az amerikaiakat is eltiltják majd, mert ok az lenne rá bőven.
Akitlosz
2022. július 12. 13:57
"Párizsi olimpia: eltilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat" Elvégre erre lett kitalálva az olimpiai mozgalom. Népek utálkozására egymás iránt és háborúzásra. Amíg tart az olimpia, addig a népeknek tilos békében élniük.
hegyivadász
2022. július 12. 13:49
Én meg úgy vélem, hogy a közvélekedés az, hogy nem kellene politikát belekeverni a sportba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!