Ukrán kormányzó: Megvan Oroszország következő célpontja

2022. július 05. 14:01

Luhanszk kormányzója szerint az oroszok első számú célpontja a donyecki régió.

2022. július 05. 14:01
null

Vlagyimir Putyin elnök hétfőn győzelmet hirdetett Luhanszk régióban, miután az ukrán katonai parancsnokság megerősítette, hogy csapatai kénytelenek voltak visszavonulni Liszicsanszk városából. Luhanszk kormányzója, Szerhij Hajdaj most arra számít, hogy a városokat súlyos támadások érik, mivel Oroszország megpróbálja átvenni a teljes ellenőrzést Donbász felett.

Hajdaj a Reutersnek nyilatkozta, hogy „a Luhanszki régió elvesztése fájdalmas, mert Ukrajna területe. Számomra különleges hely, mert ez a szülőföldem, és én vagyok a régió vezetője is.” Hozzátette,

az orosz erők nem csoportosítják át csapataik száz százalékát valamelyik frontra, mert tartaniuk kell a vonalat. Ha elhagyják az állásaikat, akkor a mieink valamilyen ellentámadást hajthatnak végre. 

Mégis, számukra az első számú cél a Donyecki régió. Szlovjanszk és Bahmut támadás alá kerül – Bakhmutot már most nagyon keményen lövik”

– fogalmazott.

Nyitókép: Narciso Contreras / Anadolu Agency / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. július 05. 18:13
Csak szólok, hogy szerintem már ott vannak...
formaegy
2022. július 05. 16:59
A következő lépésként azt olvasnám szívesen, hogy megölelgették a büdös gyilkos USA-t egy atommal. A puccossegű elmehet a büdös francba.
Anonymtalan
2022. július 05. 15:31
"Luhanszk kormányzója szerint az oroszok első számú célpontja a donyecki régió." No shit Sherlock.
Reszelő Aladár
2022. július 05. 15:20
Ránézett a térképre és megállapította, hogy a bekerített területeket akarják elfoglalni. Ehhez milyen iskolát kell elvégezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!