A németek nem támogatják az ársapkát az orosz olajra

2022. július 01. 11:13

Magyar-német-belga tengely körvonalazódik az amerikai javaslattal szemben.

2022. július 01. 11:13
null

Hétfőn írtunk arról, hogy bár a CNN szerint sem vált be az olajembargó, mégis újabb megoldásokon törik a fejüket a legfejlettebb országok G7-es csúcstalálkozóján: ársapkát akarnának  tenni az orosz nyersolajra.

Az ötlet mellett főleg az amerikaiak kardoskodnak, de úgy tűnik, a németek még átgondolnák ezt.

Németország mellett ugyanis más uniós tagállamok is jelezték, hogy nem értenek egyet az orosz olaj árának korlátozásával. A német uniós állandó képviselő elmondta, hogy az uniós csúcson Magyarország és Belgium is kifejezte ellenvéleményét a G7 országok ülésezésén megfogalmazottakkal szemben, és a magyar vezetés nyíltan támogatja Berlin álláspontját az olajár korlátozásával kapcsolatosan.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kronosz85
2022. július 01. 17:17
Majd jövő héten fogják...
Turius
2022. július 01. 16:33
No fene! A németekben van valamennyi agy?!
Palmoilfree
2022. július 01. 12:53
Szokásos. Először ellenzik, aztán Orbán marad egyedül. Lapozzunk. (Ásít)
kolozsv
2022. július 01. 12:50
Én vagyok a hülye? Amit itt összehordott a szerkesztő, azt nem értem. Ki akar ársapkát és ki nem? Ki akar korlátozni és ki nem, különös tekintettel Németországra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!