Francia pénzügyminiszter: fel kell készülni az orosz gáz teljes leállítására

2022. július 10. 16:32

Bruno Le Maire szerint ez a „legvalószínűbb forgatókönyv”.

2022. július 10. 16:32
null

„Készüljünk fel az orosz gáz teljes leállítására!  Ma ez a legvalószínűbb forgatókönyv” – mondta egy vasárnapi konferencián Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter. A Bloomberg azt írja: a politikus szerint

Moszkva így reagálhat arra, hogy az Európai Unió támogatja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat.

A tárcavezető fel is vázolta, milyen energiapolitikai változások kellenek ahhoz, hogy az orosz kitettség csökkenjen, illetve a gázszállítás nélküli időszak menedzselhető legyen. Szerinte óvatosnak kell lenni az energia-felhasználással,

gázkészleteket kell felhalmozni, segíteni kell a megújuló energiaforrások terjedését, valamint fel kell gyorsítania az atomerőmű-építéseket.

Ígérete szerint a francia kormány mindent megtesz majd azért, hogy elkerülje az energiahiányt, noha a franciaroszági helyzetet súlyosbítja, hogy néhány atomreaktort javítaniuk kell, ami miatt visszaesik a teljesítményük.

Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. július 10. 21:35
Meg kellene kérdezni Sárközyt, hogy most is szétbombáznáe Kadhafit.
Csomorkany
2022. július 10. 21:05
Szilveszteri vicc Romániából a daliás 80-as évekből: Csaucseszku elvtárs rádióbeszédet intéz népéhez: "Elvtársak! Most Újév van, és ti éheztek és fáztok. De ígérem, csak egy fél év, és 50%-kal javulni fog az életszínvonalatok! Fél év múlva június lesz, és ti már csak éhezni fogtok."
Spontán
2022. július 10. 20:32
Az Arab tavasz után itt az Európai tavasz. Rendező: mocskos rohadt USA.
citromosParizer
2022. július 10. 20:10
mit rinyál ez a flanszia? ha a németek letérdelnek (megérdemelnék), akkor ők lesznek az EU legerősebb gazdasága, amit már évszázadok óta szeretnének... mondjuk egy putriban lenni a főnöknek nem egy nagy dicsőség :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!