Németország blokkolja Ukrajna 9 milliárd eurós támogatását

2022. július 10. 17:31

A német pénzügyminiszter ugyanis ellenzi, hogy a támogatást a teljes európai adósságból fedezzék.

2022. július 10. 17:31
null

Az Európai Unió Ukrajnának szánt, 9 milliárd eurós pénzügyi támogatását blokkolja Christian Lindner német pénzügyminiszter – közölte a Corriere della Sera. A lap szerint a tisztviselő egyelőre csak 1 milliárd euró kifizetését hagyta jóvá.

A német pénzügyminiszter ugyanis ellenzi, hogy a támogatást a teljes európai adósságból fedezzék.

Ukrajna segélycsomagjáról az uniós országok vezetői május végén állapodtak meg. Eszerint Kijev 25 éves lejáratú kamatmentes kölcsönt kap azokból az alapokból, amelyeket az Európai Bizottság adósságkötvények kibocsátásával szedne be.

A nyitóképen középen: Christian Linder (PAUL ZINKEN / AFP)

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. július 11. 21:15
A németek (is) arra játszottak, hogy majd Orbán Viktor megvétózza. Nem vétózta meg, így kénytelenek most saját maguk vétózni. Most jó a vétó. Egyébként meg csak akkor számít zsarolásnak, ha Orbán Viktor él vele.
kubota
2022. július 11. 13:04
Hogy csilloghat az ukránok szeme? 9 milliárd Euro? Hú, abból zsebre lehet tenni 8-at... 25 évre kamatmentesen? 25 év múlva, ilyen inflációval ez az összeg 5-szöröse lenne. Van ész a moslékok fejében, arra mindenképp, hogy egy ilyen húzással ők is milliárdokat lopjanak...
Daily
2022. július 11. 11:30
Már meg is van miért dzsinázták be az SPD női tagozatát a bulijukon.
szürkeSzarvas
2022. július 11. 08:43
A deep state zsidai "mas faszával verik a csalánt" (a Fekete főtörzs bonmotját kölcsönvéve)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!