Megszavazta az amerikai szenátus a fegyvertartás biztonságának növelését célzó törvénytervezetet

2022. június 24. 07:04

Ez a jogszabály lehet a fegyvertartás korlátozását segítő legfontosabb szabályozás három évtized óta az Egyesült Államokban.

2022. június 24. 07:04
null

A szenátorok 65-33 arányban hagyták jóvá a tervezetet, amelyet még a képviselőházban is el kell fogadni ahhoz, hogy hatályba lépjen. 

Az amerikai szabályozás szigorítását az elmúlt hónapok súlyos fegyveres ámokfutásai gyorsították fel.  

Ugyancsak csütörtökön mindazonáltal az amerikai legfelsőbb bíróság egy ezzel szemben ható döntést hozott azzal, hogy megsemmisítette New York állam fegyverviselést korlátozó törvényét.

(MTI)

Nyitókép: JEFF KOWALSKY / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. június 27. 10:48
a texasi választ nem írjátok meg? :D
Burdisgarage
2022. június 26. 12:05
A lövöldözők általában a gyógyszer lobbi áldozatai, szinte mind erős gyógyszert szed, aminek a mellékhatásai a paranoja, skrizofénia, gyilkos/öngyilkos hajlam. Ezzel kevés hír foglalkozik, pedig van róla statisztika. A szándékos inkompetenciáról nem is beszélve, amikor a kiérkező rendőrség ölbe tett kézzel nézi két órán keresztül, hogyan végzi ki a gyerekeket egy másik. Minden ilyen esetre jut tíz, amikor egy legálisan fegyvert tartó, nem begyógyszerezett megvédi az ártatlanokat. Legális fegyverekkel csak szok ölnek, akik megtennék azt egy késsel vagy bármivel, elmeháborodottak, akiket az orvostudomány tett tönkre! A fegyver lobbinál jóval nagyobb a gyógyszer lobbi!
chief Bromden
2022. június 24. 09:09
Úgy látszik a fegyverlobbi ellen nem tudnak fellépni eredményesen. Beadnak valami látszólagos szigorítást a jónépnek, a fegyverviselés korlátozását meg eltörlik. Korrupcióról meg szó sincs. :D
C.Dömötör
2022. június 24. 08:09
Ez volt a cél, ezért csinálták. Nagyon szeretnék a fegyvereket elvenni a lakosságtól. Ezért kellett az ártatlan gyerekeknek meghallniuk. Milyen egy ország ez, hihetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!