Tele van pénzzel, a Moody's szerint mégis csődbe ment Oroszország

2022. június 28. 11:47

Technikailag beállt az orosz államcsőd a Moody's szerint, miután 100 millió dollárnyi kötvény hozama nem érkezett meg a hitelezőkhöz.

2022. június 28. 11:47
null

A Moody's szerint fizetésképtelenné vált az orosz állam, miután 100 millió dollárnyi kötvény vasárnap esedékes hozama nem érkezett meg a hitelezőkhöz – írja a The Moscow Times.

Ez az államcsőd azonban más, mint a többi: Oroszország nem azért fizetésképtelen, mert ne lenne pénze kifizetni kibocsátott kötvényeinek hozamát, hanem azért, mert az amerikai pénzügyi rendszerről való leválasztásuk miatt akkor sem érnek célba a hitelezőkhöz a kifizetések, ha Oroszország minden feltételnek megfelelve, dollárban utalja el őket.

Mint ismeretes, a háború kezdetekor az Egyesült Államok és az Európai Unió befagyasztotta Oroszország külföldön tartott devizatartalékának jelentős részét, arra számítva, hogy Oroszország ezáltal nem fogja majd tudni valutában törleszteni államadósságát. Ez a feltételezés azonban alaptalannak bizonyult, az oroszok otthon tartott devizatartalékaikból továbbra is pontosan fizették a tartozásaikat, nem utolsósorban a megemelkedett kőolaj- és földgázárból szerzett exportbevételeiknek köszönhetően.

Erre válaszul májusban az Egyesült Államok betiltotta az Oroszországtól érkező kötvényhozamok átutalását az amerikai hitelezők felé. Így bár a most esedékes kötvények hozamát Oroszország már májusban, dollárban elutalta, a pénz nem érkezett meg a hitelezőkhöz, technikailag tehát beállt a fizetésképtelenség.

„Mindenki, aki ért ehhez, tudja, hogy ez egyáltalán nem csőd. Ez az egész helyzet egy bohózatnak tűnik” – kommentálta a fejleményeket Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öhöm
2022. június 29. 23:57
https://www.yahoo.com/news/1-u-largest-pension-funds-213514200.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9sLmZhY2Vib29rLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAABdFbxJWQH4LyuwZdYAY6wGgMPWzNRim1RXAwpuKmtzEEXQLCbmstsrYQLp4lEffDeCHzClIKoUVL9R_hxh6H6VcJZhZwC_CySkHjSBBGlT2bTmzF4FKzEStZin2Z7VtqkfksJPZPOgbHfcBukuPS4XCRnBkQZfwa6EDCLxLTDpZ
5m007h 0p3ra70r
2022. június 29. 04:56
Tehát a pénz megvan, az adósság ki van fizetve. Hogy a hitelező nem kapta meg, az a hitelező és a tranzakciót lebonyolító kétoldalú ügye. Ezt, amikor a folyamat szándékosan meg van akasztva, ők úgy hívják: Oroszország csődbe ment. Ez frenetikus! Még jogilag sem állja meg a helyét sehol!
nempolitizálok
2022. június 28. 15:11
" A világ egyik legnagyobb vegyipari cégét is letérdeltette a Gazprom A BASF, a világ egyik legnagyobb vegyipari vállalata évekig az olcsó és bőséges orosz földgázra építette üzleti modelljét, amelyet az energiatermeléshez és a fogkrémekbe, gyógyszerekbe és autókba kerülő termékek alapanyagaként használ. Most viszont nemhogy drága gáz, de lassan semmilyen nem jut a gyártóhoz." Nahát, az embargó, jaj, e ez a BASF nem orosz, hanem német. Úgy néz ki, csődbe megy. Nem probléma, majd veszünk indián át orosz termékeket, azok olcsóbbak is lesznek.
ujujuj
2022. június 28. 15:06
100 millió dollárnyi kötvény hozama, ennyit még putyin is kifizet zsebből. Egészen nyilvánvaló, hogy oroszország nem nem tudja kifizetni, csak nem akarja dollárban. Ez egészen kiválóan rámutat arra, hogy ezek a globalista fingreszelő agytrösztök mennyire a való világtól elrugaszkodott fogalmakat használnak. Az igazi csőd az, amikor valaki nem csak fizetésképtelenné, hanem működésképtelenné válik, a kettő között pedig ok-okozati összefüggés van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!