Nehéz szavakat találni a varsói magyar nagykövetség előtt tartott ukránpárti performanszra

2022. június 05. 18:32

Csak a szokásos: Orbán a halott ukránok csontjain ugrál, miközben mindenhol folyik a vér, és szól a mulatós.

2022. június 05. 18:32
null

Szombat délután zavarba ejtő ukránpárti demonstrációra került sor hazánk varsói nagykövetsége előtt – adta hírül a Telex.

Az eseményt szervező, 2013-ban alapított Euromaidan Warszawa nevű civil – bár a kapcsolati hálója alapján inkább a majdani tüntetések mögött álló csoportok és az ukrán kormány lengyel mellékprojektjének tűnő – szervezet egy nagy buliként hirdette meg az eseményt, aminek keretében

a már jól bevált ukrán propagandapanelek – Orbán Viktor halott ukránok csontjain táncol, teszi mindezt pénzért – képszerű megjelenítése közben a 2022-es országgyűlési választás Fidesz-kampányának egy megosztó szereplője, Kis Grófo zenéjére ugráltak a résztvevők.

Az eseményen a magyar kormány politikája miatt állítólag meggyilkolt ukránok vérét megjelenítő vörös folyadék egy, a Barátság kőolajvezetéket szimbolizáló csőből folyt, amivel az ukrán energiaügyi miniszter egyik tanácsadója szerint igazán „történhetne valami”.

Az eseményen több ukrán tüntető is jelen volt, egyikük, a tizenhét éves Viktor úgy fogalmazott: „Minden országot az emberi életek megmentése és a humanitárius segítségnyújtás kellene motiváljon, nem a pénz. Magyarország megbukott ezen a teszten, a pénzt és a vért választotta.

 

 

Egyelőre nincs hír arról, hogy a magyar kormány megváltoztatta-e az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontját a performansz hatására.

Összesen 583 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
molnarat
2022. június 07. 13:27
Vajon a kínai és indiai követség elé miért nem mennek? India 10-szer annyi olajat vett az oroszoktók idén, mint tavaly. Szórakozzanak velük, ott vértócsázzanak!
rókabácsi
2022. június 07. 10:58
a lengyelek is bebizonyítottk, olyanok mint a szemét románok! de legalább értjük mit ért a barátság nekik!
csato42
2022. június 06. 19:35
Ott hülyült kb. 40 ember. Remélem ez nem azt jelenti, hogy Lengyelország ellenséges állam lesz. Ceterum cenzeo azonnal be kell szüntetni az ukrán menekültek mindenfajta támogatását. Meg kell akadályozni, hogy Románián keresztül is hozzánk jöjjenek. Románia biztonságos ország, maradjanak ott. Elő kell készíteni egy Kárpátaljai népszavazást, mert ezek ha veszitenek, ha nyernek csak üldözni fogják a magyarokat. Be kell szüntetni Ukrajnával minden gazdasági kapcsolatot, minden fajta árú a két ország közötti szállítását. (Például azokat az olaj szállításokat, amit tölünk kapnak az orosz olajból) Magyarország nyilvánítsa ki, hogy meg fogja vétozni Ukrajna NATO tagságához hasonlóan az Európai Unióba való belépésüket is. Indoklásul tájékoztassuk az EU vezető testületeit, kiket tettek halál listára az ukrán nacionalisták (PL. Orbán, Szíjártó és mások). Ha nem értenek a szóból, jöhetnek az újabb szankciós csomagok. legalább annyi, mint amennyit ez az eszeveszett Unió az oroszok ellen kiagyalt.
ArmaGedeon
2022. június 06. 19:04
Csak egy kérdés : Ha Magyarország a humanitárius segítségnyújtásban megbukott, akkor ezek hogy kerültek ide? Hogyan tudnának itt tüntetni? Élvezik hogy országunk befogadta őket és most igy fejezik ki hálájukat? Miért is nem otthon harcolnak a saját hazájukért ahelyett, hogy művérrel átitatott demagóg performance keretében szidják a megmentőjüket? ODA SZARNAK AHONNAN ENNI KAPNAK?! Vissza kellene küldeni ezeket a saját háborujukba, ott legyen vér a pucájukban! Minden országot az emberi életek megmentése és a humanitárius segítségnyújtás kellene motiváljon, nem a pénz. Magyarország megbukott ezen a teszten, a pénzt és a vért választotta.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!