Oroszok: Nem csökkentjük tovább a gázszállítást

2022. június 09. 15:02

A Kreml bejelentette, hogy nem számít arra, hogy a Gazprom több európai fogyasztó gázszállítását is leállítja.

2022. június 09. 15:02
null

A Kreml bejelentette, hogy nem számít arra, hogy a Gazprom több európai fogyasztó gázszállítását is leállítja. Az orosz energetikai cég már leállította a szállítást néhány országba, köztük Lengyelországba és Finnországba,

miután azok megtagadták az orosz valutában történő fizetést.

A Kreml szerint azonban a rubelprogramja – amelyet a nyugati szankciókra válaszul hoztak létre – a Reuters szerint rendeltetésszerűen működik.

A gabonaexportról

Azt is közölte, hogy Törökországgal nem született megállapodás az ukrán gabonaszállítmányok Fekete-tengeren keresztüli exportjáról. Törökország szorgalmazza, hogy Oroszország és Ukrajna állapodjon meg az ukrán kikötőkből történő gabonaexport újraindításának tervéről.

Putyin elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov azt mondta, hogy a munka folytatódik.

Nyitókép: BBC

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. június 09. 16:38
3 zsoldost halálra ítéltek Donyeckben: Sean Pinner brit állampolgár, Saadoun Brahim Marokkói Királyság állampolgára, Aiden Aslin brit állampolgár
roughneck
2022. június 09. 16:21
Vajon veszik meg nyugaton az orosz kaviart vagy az is tiltolistara kerult? Szegeny gazdagok!
foldizs
2022. június 09. 15:36
Oroszok: nem fogjuk megtámadni Ukrajnát
nakatomi
2022. június 09. 15:23
Az ukránok megszívatták magukat. Elaknásították a kikötőket, hogy az oroszok ne tudjanak bemenni hozzájuk. Most viszont ők nem tudnak kijönni. De az aknák felszedését sem merik megkockáztatni. Az oroszok megígérték, hogy részükről nincs akadálya az ukrán gabonaexportnak, ha az utat szabaddá teszik. Illetve még azt kérik, hogy bizonyos szankciókat függesszenek fel velük szemben. Mondjuk azt, amelyik megtiltja, hogy ők is exportálhassanak gabonát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!