Német lap: Az EU zsarolhatóvá tette magát az egyhangúság elvével, amit Orbán ki is használt

2022. június 07. 10:17

A lap szerint az egyhangúság elve megbénítja Európát.

2022. június 07. 10:17
null

A Süddeutsche Zeitung szerint az egyhangúság megbénítja Európát. A német lap a cikkében kifejti, hogy az EU zsarolhatóvá tette magát az egyhangúság elvével,

amit Orbán Viktor magyar miniszterelnök most ismét lenyűgözően demonstrált.

A cikk szerint, ha most nem történik semmi, Európa „a következő széllökésre szétesik”. A szerző a Lisszaboni Szerződésben leírt passerelle-eljárásban látja a megoldást, amely kulcsot adhat az egyhangúság problémájára. Az eljárás lehetővé tenné a Tanács számára, hogy egy egész politikai területet, például a külpolitikát, a szankciókat, vagy az adósságkezelési gyakorlatot, mentesítsen az egyhangúság kötelezettsége alól. A lap szerint ezzel az eljárással véget lehetne vetni Orbán zsarolásának.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. június 07. 17:42
Bezzeg amikor a fukar négyek (Ausztria, Dánia, Svédország és Hollandia) fenyegetőztek vétóval az nem volt zsarolás. (https://novekedes.hu/elemzesek/a-negy-fukar-makacssaga-miatt-kudarcba-fulladhat-az-unios-csucs
Erdőmester
2022. június 07. 13:56
Az egyhangúsag elve csak azóta problema, mióta a neoliberális elképzelés, az Európai Egyesült Államok megalakításanak áll útjába. Az EU alapítói egészen más elképzelés szerint nem véletlenül tartották fontosnak az egyhangúságot. Ők erős nemzetállamok szövetségében gondolkodtak. Libernyákék ezt akarják tönkretenni behódolva a davosi globalista bandának, meggyengítve ezzel Európát.
fatman
2022. június 07. 12:38
Mindig is így volt
Szerintem
2022. június 07. 11:59
Aha, szóval az egységes állaspont szükségessége ami az EU egységességét fenyegeti? Hűha.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!