Késes támadás történt egy német egyetemen

2022. június 10. 19:49

Egyelőre nem tudni, hogy terrorcselekményről van-e szó.

2022. június 10. 19:49
null

Egy 34 éves elkövető többekre rátámadt és késsel megsebesített négy embert pénteken délután a németországi Hamm város egyetemén. A tettest a hallgatók fogták le, míg a helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrség őrizetbe tudta venni – közölték a német hatóságok.

Egyedül cselekedett

A rendőrség szóvivője szerint elmúlt a veszély, a támadó egyedül cselekedhetett. Egyelőre nem világos, hogy a Hamm-Lippstadti Egyetem hallgatója volt-e, illetve mi állhat tettének hátterében. 

A férfi a folyosón támadott meg többeket késsel, majd egy előadóterem felé vette az útját, de ott a diákok le tudták fogni.    

Három nő és egy férfi sebesült meg, egyikük olyan súlyos sebeket kapott, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.    

A Hamm-Lippstadti Egyetem 2009 óta két kampusszal működik összesen mintegy 5600 diákkal. Az oktatás súlypontját a műszaki, természettudományos, informatikai és közgazdaságtani ismeretek alkotják.

(MTI) 

Nyitókép: Illusztráció (Pixabay)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. június 11. 19:40
Szerintem csak májas kolbászt szeleteltek..
Szerintem
2022. június 11. 09:51
Csak a szokásos. Semmi hírértéke.
Szerintem
2022. június 11. 09:44
"A tettest a hallgatók fogták le" Na majd meg is nézhetik magukat, hogy megfosztották a késelési szabadságától.
Dunhill67
2022. június 11. 08:13
"Egyelőre nem tudni, hogy terrorcselekményről van-e szó."...áá,biztos nem...csak azok a hőbörgő,duhajkodó izlandi diákok...'má megint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!