Handelsblatt: Magyarországról is példát vehetne Németország

2022. június 14. 09:52

A német lap ezt annak kapcsán írta, hogy Magyarország megadóztatja a válságból származó extraprofitot.

2022. június 14. 09:52
null

A Handelsblatt az online cikkében sorra vette azokat az európai országokat, ahol a válságból származó extraprofit megadóztatása már valósággá vált.

Nagy-Britannia, Olaszország, Görögország, Spanyolország és Ausztria mellett Magyarország is a felsorolt országok között szerepel, amelyekről Németország példát vehetne.

Az írás hangsúlyozza: Magyarországon az energetikai cégeknek, a bankokhoz, távközlési cégekhez, nagy kiskereskedelmi vállalatokhoz, biztosítótársaságokhoz és légitársaságokhoz hasonlóan 2022-ben és 2023-ban különadót kell majd fizetniük.

A Handelsblatt arról is ír, hogy az energiavállalatoknak idén várhatóan további 300 milliárd forintot kell átadniuk a magyar államnak. A pénz egy része honvédelmi alapba kerül, a másik részét Orbán Viktor miniszterelnök a lakosság között akarja szétosztani, hogy kompenzálja a magas inflációt – írja a német lap. 

Nyitókép: MTI, fotó: Bart Maat / ANP MAG / ANP VIA AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belepofazunkmindenbe
2022. június 14. 17:55
Brusszel,senile Biden ur ,Gyuribacsi,Ferko ....ezeknek egy ellensege van ,salyat maguk mert reemelhetöleg az egyes embereknek elöbb utobb elege lessz a ballib ,terdelös,ingyenelö, brusszeli kassat fosztogato katinkakbol,es DKft böl,es elsöprik ezt a "Swampot" Wasingtonban is es Brusszelben is..akkor talan szabadon lelegezhet Magyarorszag is.
RasPutin
2022. június 14. 14:40
Magyarországon egyetlen egy cégnek keletkezett többlet nyeresége. A MOLnak. A többire kivetett adó sarc.
Pusikas
2022. június 14. 14:33
Ejj de kíváncsi leszek meddig lesz gazdag a felvilágosult nyugat, teletömve migránssal, most az olcsó energiával, maradék erőforrását az ukránoknak adva !?
patópál
2022. június 14. 12:52
Bezzegmagyarország :))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!