Szijjártó: Nem hagyjuk, hogy bárki lerombolja évtizedes gazdasági erőfeszítéseink eredményeit

2022. május 06. 14:26

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az eddigi gazdasági eredményeket – szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

2022. május 06. 14:26
null

Szijjártó Péter a Pata József Gépipari Kft. beruházásának átadásán vett részt, ahol szóba került a Brüsszel által tervezett orosz olajembargó is. A tárcavezető kijelentette, hogy ezen javaslat életbe lépése „Magyarország energiaellátásának biztonságát és azon keresztül a magyar gazdaságot is romba döntené”

Ezt természetesen nem hagyjuk, mert nem hagyhatjuk, hogy bárki lerombolja a magyar emberek évtizedes erőfeszítéseinek, az eddigi áldozatos munkánk eredményeit”

–  szögezte le.

Hangsúlyozta, hogy a történelmi jelentőségű áprilisi választás rekorderedményére az elmúlt tizenkét év gazdaságpolitikai stratégiájának megerősítéseként is tekintenek. Ennek köszönhetően létrejött hazánkban a munkaalapú társadalom, soha nem kellett a kormánynak megszorításokról döntenie, és Magyarország minden egyes válságból megerősödve került ki. 

Majd emlékeztetett rá, hogy gyakorlatilag nincs olyan válság, amely az elmúlt tizenkét évben ne ütötte volna fel a fejét, legutóbb egészségügyi és gazdasági krízissel kellett szembesülni a koronavírus-járvány kitörése nyomán. A magyar gazdaság azonban ennek ellenére is a valaha volt legjobb teljesítményét nyújtotta 2021-ben: megdőlt a gazdasági növekedés, a beruházások, az export és a foglalkoztatottság csúcsa is – mondta.

Az Európai Unió szégyenpadjáról szépen az Európai Unió gazdasági élvonalába kerültünk, és a kontinens egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságát tudhatjuk a magunkénak”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy az ukrajnai háború miatt a világ most is rendkívüli kihívásokkal néz szembe.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2022. május 06. 22:59
mesélj, hogy kell a rombolást lerombolni?
Dezsőke
2022. május 06. 20:38
ORBÁN VIKTORT AZ EU ÉLÉRE Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg Európa egyik legmeghatározóbb politikusa Eredeti felelősségteljes gondolkodása szilárd nézeteinek vállalása utat mutat és erőt ad a nemzeteknek jövőjük építéséhez. Mer nem sodrodni a nyájjal, mer a jó érdekében tenni, a nehézségeket is vállalva. Orbán Viktor kellő saját erővel és akarattal bír tervei megvalósításához a legmagasabb rendű eszméket, értékeket képviselve. A jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben Európának, az EU-nak erős kezű, határozott saját akarattal rendelkező távolra néző, az összefüggéseket érzékelő széles látókörrel és megfelelő tapasztalattal bíró, kiegyensúyozott, felelősen gondolkodó vezetőre van szüksége. Az EU -nak Orbán Viktor vezetésére van szüksége a jelenlegi súlyos helyzet legelfogadhatóbb megoldásáért.
DoomGuy
2022. május 06. 18:17
Így van, az ország mögöttetek áll.
Daily
2022. május 06. 15:50
Nemzeti konzultációt. Huxitet vagy egekbe szökő energiaárakat és evvel sokkal magasabb megélhetési költségket akarnak? Eldönthetik az emberek. Svájcban is így szokták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!