Szijjártó Péter: Vészhelyzet esetén Horvátországból is érkezhet kőolaj hazánkba

2022. május 31. 11:56

A külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli bejelentésben számolt be zágrábi tárgyalása eredményeiről.

2022. május 31. 11:56
null

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentkezett be zágrábi tárgyalása után, amelyet Davor Filipoviccsal folytatott. A videóban a külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett arra: Orbán Viktor a hétfői nap folyamán kiharcolta, hogy „azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételek mellett folytathatják gazdálkodásukat.”

A tárcavezető elmondta: ahhoz, hogy a kőolajellátás biztonságos legyen, Magyarországnak más források után is néznie kell. Emlékeztetett: az Ukrajnán keresztül futó Barátság vezeték kapcsán az ukránok már fenyegetőztek, ezért, mint fogalmazott, 

Fel kell készülni, hogy a Barátság vezetéken keresztül a szállítás ellehetetlenül.”

Szijjártó szerint ha az olaj keletről nem tud jönni, akkor délről kell jönnie, mégpedig az Adria-kőolajvezetéken keresztül. 

A külgazdasági és külügyminiszter bejelentése szerint Magyarország és Horvátország megállapodott egy energiabiztonsági együttműködésben, aminek értelmében 

vészhelyzet esetén Horvátországból is érkezhet kőolaj hazánkba.

A tárcavezető szerint megállapodott a két fél abban, hogy Horvátország útvonalat biztosít a kőolajellátásban Magyarország (és így Szlovákia) irányába, és a kapacitásokat is bővítik. Részletekről Szijjártó Péter elmondása szerint kedd délután tárgyalnak a két ország vállalatai. 

A külgazdasági és külügyminiszter bejelentését megtekintheti itt:

 

Nyitókép: Facebook-videó

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doderer
2022. május 31. 17:35
Az 1500 eurót sem kereső faszkalapok ismét győzelmi mámorban lehetnek. Hajrá.
jánosbácsi
2022. május 31. 16:10
Ezek szerint nem kell tenger, ahhoz, hogy kapjunk olajat . Nem kell milliárdos befektetés ahhoz, hogy legyen olajunk. Nem kell éveket várni a megoldásért mindössze pár óra alatt megoldódott a helyzet. Nem lesz olaj helyett atombomba . Megint hülyét csinált belőletek Orbán Viktor. :D
ovander
2022. május 31. 15:33
Tanulságos, hogy Lengyelország felöl nem tud jönni olaj. Pedig ott is van tenger.
files32
2022. május 31. 15:21
Putyin kitüntetett csicskája fog gondoskodni róla, hogy Paks 2 az orosz érdekek szerint haladjon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!