Példátlan globális éhínségre figyelmeztet a német külügyminiszter

2022. május 20. 22:24

A német kormány szerint Oroszország Ukrajnában – amely a világ egyik legnagyobb gabonatermelője – akadályozza 20 millió tonna gabona kivitelét – számol be az Infostart.

2022. május 20. 22:24
null

Oroszország nemcsak tankokkal, rakétákkal és bombákkal folytatja brutális háborúját Ukrajnában, hanem fegyverként használja az ukrajnai gabonaexport blokádját is a német külügyminiszter szerint – számol be az Infostart. Annalena Baerbock az ENSZ-ben tartott konferencián hangsúlyozta, az ukrán kikötők blokádjával, az ukrán silók, az utak, a vasutak és különösen az ukrán parasztok termőföldjeinek lerombolásával Oroszország gabonaháborút is folytat. Ez pedig fenyegető éhínséget, globális élelmiszerkrízist válthat ki.
A miniszter szerint olyan világméretű válság fenyeget, amelyhez hasonlóra eddig még nem volt példa. A német kormány szerint Oroszország Ukrajnában – amely a világ egyik legnagyobb gabonatermelője – akadályozza 20 millió tonna gabona kivitelét mindenekelőtt Észak-Afrika és Ázsia irányába. Ennek legnagyobb része Odessza kikötőjében van.

(Fotó: Annalena Baerbock német külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos berlini tanácskozásának második napján, 2022. május 15-én.MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2022. június 24. 12:18
Orbán szólítsa fel az idiótákat, hogy engedjék ki az orosz búzát. Ha nem tesznek így , ők vállalják az inváziót.
Tobit
2022. május 24. 09:22
Miért? Mit várnak az oroszoktól? Európa és a fél világ szankciókkal fordult ellenük, melyek jobban fájnak a kibocsátó országoknak mint az oroszoknak. A rubel egyre erősebb, az energia hordozókból való nyereség több milliárd rubel. Felfoghatná végre az EU, hogy egy olaj, gáz embargó többet árt a tagállamoknak nak mint Oroszországnak. A haszon nagyobb része a fegyver üzletből Amerikáé. Már az amerikai pénzügyminiszter is óvatosságra int. Egy teljesen lerobbant EU val ők sem tudnának mit kezdeni. De Brüsszel, und Van der-Leyen asszony süket és vak, feladatára alkalmatlan.
pipa89
2022. május 21. 20:29
Elmehetsz Annaléna a jó büdös p.csába! AZ, HOGY MEGADTÁTOK MAGATOKAT A JENKIKNEK, ÁMEN! DE MINKET NE RÁNTSATOK BELE A GYARMATI SORBA!
KBA98
2022. május 21. 16:22
ha már kiszellőztette a nem fürdés után a koszos ruháját, akkor menjen ki fényre és egye azt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!