Olasz baloldali politikus: Orbán Viktor elszigeteltebb, mint korábban

2022. május 05. 08:48

Enrico Letta szerint egy olyan „illiberális sodródásokkal jellemezhető állam, mint Orbán Magyarországa összeegyeztethetetlen az Európai Unió szellemével”.

2022. május 05. 08:48
null

A La Repubblica online cikkében interjút jelentetett meg Enrico Letta olasz baloldali politikussal, aki Orbán Viktor magyar miniszterelnökről is beszélt. Az Európai Unió továbbra is megosztott az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban – írja a lap. Arra a kérdésre, hogy milyen ereje és hitelessége lehet ennek az EU-nak a Putyin ukrajnai háborújához kapcsolódó válság kezelésében, Letta azt válaszolta, hogy a jelenlegihez hasonló szabályok egyetlen országnak engedik meg a vétójog gyakorlását.

„Orbán Magyarországának joga van a vétóra, akkor, amikor azt jónak látja” – mondja az olasz baloldali politikus. Letta szerint egy olyan illiberális sodródásokkal jellemezhető állam, mint Orbán Magyarországa összeegyeztethetetlen az Európai Unió szellemével.

Orbán elszigeteltebb, mint korábban. Az orosz invázió megzavarta a visegrádi országok szövetségét

– hangoztatja a baloldali politikus. Hozzáteszi: Lengyelországra, Szlovákiára és a Cseh Köztársaságra kell figyelni.

Letta kínosnak tartja, hogy az olasz Liga párt Orbán Viktor legnagyobb európai támogatója. „Olaszországban azok, akik azt gondolják, hogy konszenzusra jutnak azzal, hogy Orbánnal társulnak, teljesen félreértették a stratégiát, mert ahogy Putyin esetében történt, ez is egyre inkább negatív megközelítés lesz” – véli az olasz politikus.

Fotó: GLORIA IMBROGNO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuco
2022. május 05. 23:28
Ez vv zsótival egy szint,kb. senkit nem érdekel.
Czápa
2022. május 05. 20:09
Zorbán gyakran szokott elszigetelt lenni. Sokszor pedig a lehető legelszigeteltebb... BISZTOS így van. 17. éve bukik hétfőn legkésőbb kedd reggel 6-ig... Mégis az a helyzet, hogy a 27 EU tagállamból 15-ben megnyerné a választásokat.
kemjuma
2022. május 05. 15:56
Letta az a balliberalis olasz politikus, aki meg soha nem tudott olyat mondani, ami bejott volna. Renzi megpuccsolta, akkor sértődötten elkoltozott Franciaorszagba. Renzi bukasa után az elvtarsak visszahivtak a PD elere.Ugy félnek a jövő évi választásoktol, mint ördög a tomjenfusttol..... Meloni es Salvini egyutt tudnanak kormanyt alakítani... Durva beavatkozasok várhatók....
Hatter
2022. május 05. 15:56
Nem tudom e a digó geci járt e Nápolyban mostanában, de hely egy élhetetlen nigger migráns pöcegödör, tele bűnözőkkel drogkereskedőkkel és minden szarral amit el lehet képzelni. Szóljon kutyát az összes baloldali komcsi geci
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!