Rendkívüli megbeszélést tartanak hétfőn az uniós energiaügyi miniszterek

2022. május 02. 06:30

Az orosz gázkivonás lesz a téma.

2022. május 02. 06:30
null

A SkyNews arról tudósít, hogy rendkívüli megbeszélést folytatnak hétfőn az Európai Unió energiaügyi miniszterei:

a tagállamok egységes válaszlépésre törekszenek

Moszkva azon követelésére, hogy az európai országok rubelben fizessenek az orosz gázért, írják. Sajtóértesülések szerint már Berlin is támogatja az orosz olajimport korlátozást.

A német szövetségi kormány korábban azt közölte: akkor támogatja a döntést, ha elegendő idejük lesz arra, hogy átálljanak alternatív energiaforrásokra.

Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatara
2022. május 02. 11:58
A rubelben fizetéshez megjegyzés (Lavrov interjú az Al Arabiya csatornán - https://www.youtube.com/watch?..): - a 300mrd "befagyasztott" orosz vagyon (állami!) - többek között - az az eddig leszállított gáz ára, amelyet különböző nyugati bankok számláin helyeztek el, - ezen pénzeszközök hozzáféréséhez való tiltás azok ergo ellopása - továbbá a kedves/tisztességes nyugat ezen pénzeszközök felhasználásával kívánta a további szállítások ellenértékét kiegyenlíteni (ügyes, mondta kónbácsi), - vagyis "ingyé"... - a Gazprom Bankban nyitott számlára történő fizetés továbbra is a korábbi szerződésben meghatározott pénzben történik - tehát dolcsiban avagy juróban, kinek hogy - csupán a Gazprom, mint gázszállító, a Gazprom Bank által rubelre átváltott dolcsi/juró vételárat kapja meg, rubelben, - mindez a vételár további ellopását megakadályozandó pénzügytechnikai lépés (nem nyugati, hanem orosz bankba kell számlára fizetni) - ergó "hüjeségeket" (t.i. szerződésszegés, szankciók megsértése, stb.) ne beszéljen senki ejus nacsalnyik, - és ma reggel máris 71 re esett a RUB/USD árfolyam (lehet grünbácsinak is ennyire tetszett ez a lépés). Ui: meglebegtették, hogy a Duma elé kerül (és ez nem duma!) egy tervezet, mely szerint ha így állnak hozzá (t.i. 300mrd "befagyasztás"), akkor Oroszországban megteszik ugyanezt a nyugati "vagyonelemekkel" (céges vagyonok is!)... mindösszesen 500mrd (!) értékben - mindez USD... (ez még vöröstáblás bácsinak is tetszene!) na csicskák! szopjatok lovat!
lemez
2022. május 02. 08:36
A németek szerint a magyar kormány nem fog vétózni.
Sany Xepi
2022. május 02. 07:41
Kíváncsan várom, hogyan lehet leszoktatni a német ipart a gázról?
Sany Xepi
2022. május 02. 07:34
Amúgy, gázt lehet ballonban és zsákban is szállítani, keleten biciglivel viszik haza... Javaslom a németeknek a TikTok-ot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!