Nemi erőszak, eltűnések és kínzás – ENSZ-jelentés Ukrajnából

2022. május 10. 13:26

„A nők és a lányok a legnagyobb áldozatok” – mondta az ENSZ misszióvezetője.

2022. május 10. 13:26
null

Az ENSZ szerint Ukrajnában olyan emberi jogsértések történnek, amelyek „háborús bűnöknek minősülhetnek”, beleértve a gyilkosságokat, a szexuális erőszakot és az eltűnéseket. Az ENSZ emberi jogi megfigyelő missziójának vezetője Ukrajnában, Matilda Bogner, azt mondta, hogy

nemi erőszakról, erőszakos meztelenségről és szexuális erőszakkal való fenyegetésről kaptak jelentést,

miután 14 várost látogatott meg Kijevben és Csernyihiv régióban.

„A nők és a lányok a legnagyobb áldozatok” – mondta az ENSZ misszióvezetője.

A februári invázió kezdete óta az ENSZ szerint 204 erőszakos eltűnést dokumentált. Az orosz erők által végrehajtott cselekmények kiemelése mellett az ENSZ tájékoztatója hozzáteszi: „Hiteles információkat kaptunk hadifoglyok kínzásáról, rossz bánásmódjáról és le nem kommunikált fogva tartásáról.”

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. május 10. 19:06
''erőszakos meztelenségről ... kaptak jelentést,'' Úgy látszik az ENSZ-hez is eljutott a híre Zselé performanszának, amelyikben erőszakosan veri a zongorát a nemiszervével
vastaps
2022. május 10. 17:49
donatannat megeroszakoltak a zukranok. 8honap mulva vajudik a tetves allatja ...
ViolaViola
2022. május 10. 17:34
Hány orosz nőt öltek/erőszakoltak meg az ukránok háború előtt és alatt, ENSZ-biztos ügynök urak ? Vagy minden áldozatot egyértelműen ukránnak igazoltatok, mert az Egyesült Államoktól ezt a rendelést kaptátok ? Fölösleges pénzelnyelő, kirakatintézmény az ENSZ.
Csendesgyöngy
2022. május 10. 16:50
Az ENSZ már régen elveszítette a hitelét! Ugyanis minden intézmény olyan, amilyen emberek vezetik azt. A kezdeti, demokrácián alapuló elképzelés nagyon gyorsan átalakult a bürokrácia útvesztőiben, és hatalmaskodó, fenyegető, nemzetek feletti magán hatalom eszközévé vált! Több ilyen is van a világon, és mind kiszolgálja a a globalisták érdekeit. Most úgy tesznek mintha aggódnának, de eddig miért nem aggódtak ilyen látványosan a világon dúló háborúk miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!