Zelenszkij szerint Moszkva elfelejtette a második világháború tanulságait

2022. május 03. 11:33

Akkor felejtették el szerinte, amikor az orosz külügyminiszter azt állította, hogy Adolf Hitlernek „zsidó vére van”.

2022. május 03. 11:33
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői éjszakai beszédében azzal vádolta Moszkvát, hogy elfelejtette a második világháború tanulságait, mivel az orosz külügyminiszter azt állította, hogy Adolf Hitlernek „zsidó vére van”.

Szergej Lavrov ezzel a kijelentéssel próbálta igazolni, hogy Oroszország „náciként” ábrázolja Ukrajnát – annak ellenére, hogy annak elnöke zsidó –, ami Izrael elítélését váltotta ki.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. május 03. 20:45
Hát ha te bevallottan nem tudod, attól én még tudhatom. Például: Krím hadszintér: Március 2-án Lev Zaharovics Meklisz, (a legmagasabb rangú zsidó tiszt a Vörös Hadseregben) egy amatőr politikai komisszár elindította hadműveletét 250,000 katonával, "ami a hadtudományok fölött alkalmazott terror őrületes csúcsának bizonyult". Megtiltotta azt, hogy a csapatok beássák magukat, azzal az indokkal, hogy 'a katonák támadó szelleme ne legyen aláásva ezáltal' és kijelentette, hogy akárki, 'aki elemi önvédelmi viselkedést mutatott, pánikkeltőnek nyilváníttassék'. Ennek eredményeként az egész frontszakasza véres péppé változott. (Simon Sebag Montefiore: Stalin, the Court of the Red Tsar (Sztálin, a vörös cár udvartartása), Phoenix, 2003, 421.old.)
Iván cár
2022. május 03. 17:24
Kedves Zselé! Nekem ugy tűnik, te felejtetted el a II. VH tanulsagait. Ott a nácikat tönkreverték.
Menhetten
2022. május 03. 15:14
Amit Putyin művel, attól minden normális, rendes, és értelmes ember elhatárolódik. Rossz belegondolni, hogy mi lenne ha a ruszkik olyan erősek lennének gazdaságilag és katonailag mint az USA. Az oroszok is inkább nacionalisták, akik a saját népüket is képesek kiirtani... Napról-napra gyengülnek. Csak gyengüljenek minél jobban, az a jó a világnak, és a civilizációnak. Ami a legfontosabb, hogy ez Európa érdeke is...
balbako_
2022. május 03. 14:30
Úgy tudja, hogy a II.Világháborút Ukrajna nyerte? (Rosszul tudja. mert a nácikhoz csatlakozott Ukrajna is vereséget szenvedett a németekkel együtt. ) https://hu.frwiki.wiki/wiki/Collaboration_en_Ukraine_durant_la_Seconde_Guerre_mondiale
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!