Orosz források szerint Herszon régió vezetői fel fogják kérni Putyint, hogy annektálja a régiót Oroszországba

2022. május 11. 12:42

Stremousov hozzátette, hogy az év végére a régió teljesen átáll az orosz jogszabályokra.

2022. május 11. 12:42
null

A Herszon régió vezetése Vlagyimir Putyinhoz fog fordulni azzal a kéréssel, hogy vonják be a régiót Oroszországba – mondta Kirill Stremousov, a regionális katonai-polgári közigazgatás helyettes vezetője a RIA Novosztyi orosz állami hírszolgáltató beszámolója szerint. Stremousov hozzátette, hogy az év végére a régió teljesen átáll az orosz jogszabályokra. 

Az orosz katonaság átvette az irányítást az egész Herszon régió és a Zaporozsje régió Azovi része felett.

 A régiókban polgári-katonai közigazgatás alakult ki. Így sikerült teljesen elvágni Ukrajnát az Azovi-tengertől, valamint összekapcsolni a Kherson és a Zaporozhye régiók területeit a DPR-vel.

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nori70
2022. május 12. 09:32
Hát igen, 56-ban Kádár, 68-ban Vasil Bilak.
kivancsijani
2022. május 11. 20:19
Kíváncsi vagyok, a végén mekora területet fognak elcsatolni...
Dezsőke
2022. május 11. 19:56
előrelépést jelentene meg kell tartani! az sem könnyű!
bagira
2022. május 11. 19:40
Sztalin ujra éledt. ,,Zelenszkij elrendelte, hogy öljék meg Zaporozsje és a Herszon régió vezetőit Zelenszkij elrendelte az orosz hadsereg által ellenőrzött zaporozsjei és herszoni régiók igazgatási vezetőinek likvidálását. Ezt Ilja Kiva, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője jelentette be. „Amint azt az elnöki hivatal egyik forrása elmondta, egy héttel ezelőtt Zelenszkij parancsot adott a kémelhárítás vezetőjének, hogy dolgozzon ki egy akciót a zaporozsjei és hersoni régiók igazgatási vezetőinek és helyetteseik meggyilkolására ” – írta Telegram csatornáján a politikus. Az említett régiókban polgári-katonai közigazgatás alakult, a Krímmel való gazdasági kapcsolatok helyreállítása pedig folyamatban van. Korábban a herszoni régió katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetője , Kirill Stremousov azt mondta, hogy az orosz katonai különleges művelet során az ukrán nacionalistáktól felszabaduló térség többé nem tér vissza Ukrajnához. Nemzeti InternetFigyelő (NIF),,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!