Oroszország katonai támaszpontot létesíthet Herszonban

2022. május 24. 08:54

Herszon helyettes vezetője hangsúlyozza, hogy nem tiltják majd az ukrán nyelvet, és semmilyen módon nem vezetnek be nyelvi tiltásokat.

2022. május 24. 08:54
null

Az Index a RIA Novosztyi orosz hírügynökség tudósítása alapján arról ír, hogy az ukrajnai Herszon régióban az Oroszország által kinevezett adminisztráció kéri Moszkvától, hogy katonai támaszpontot létesítsen a területén. Emlékeztettek: Oroszország március közepén sikeresen elfoglalta Ukrajna déli Herszon régióját, amely szomszédos a Krím félszigettel, amelyet Moszkva 2014 óta tud magáénak. Azóta

új közigazgatást hozott létre ott, és bevezette az orosz rubelt fizetőeszközként, és tervei szerint a régiót az orosz terület részeként integrálja.

„A Herszon régióban orosz katonai bázisnak kellene lennie” – mondta a RIA-nak Kirill Sztremuszov, az Oroszország által „polgári-katonai regionális közigazgatásnak” nevezett Herszon helyettes vezetője.

Sztremuszov hozzátette: „Nem tervezzük, hogy különálló, független köztársaság leszünk. A fő feladatunk az, hogy az Orosz Föderáción belüli entitás legyünk. Sztremuszov megjegyezte, hogy

Az orosz nyelv az ukrán mellett államnyelv lesz Herszon régióban. Az orosz nyelv lesz a hivatali munka, a kommunikáció és minden nemzeti jelentőségű kérdés fő nyelve. Nem tiltjuk az ukrán nyelvet, és semmilyen módon nem vezetünk be nyelvi tiltásokat”, tette hozzá a tisztviselő.

Kép forrása: Twitter, herszoni reptér

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. május 24. 15:54
Fogta ezt Zselé? "Herszon helyettes vezetője hangsúlyozza, hogy nem tiltják majd az ukrán nyelvet, és semmilyen módon nem vezetnek be nyelvi tiltásokat." Remélem, eljutnak Kárpátaljáig.
foldizs
2022. május 24. 11:40
Mi is bevezethetnénk már végre a rubelt.
foldizs
2022. május 24. 10:18
Ki tudja, mikor olvashatjuk ugyanezt pl. Debrecenről :)
Lombi
2022. május 24. 09:34
"Nem tiltjuk az ukrán nyelvet, és semmilyen módon nem vezetünk be nyelvi tiltásokat, tette hozzá a tisztviselő." Nahát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!