Számonkérik a hadiállapot idején külföldre utazó férfiakat Ukrajnában

2022. április 09. 19:08

Az ukrán hatóságok minden olyan személyt rögzítenek, aki február 22-e után utazott ki.

2022. április 09. 19:08
null

„Tisztázás céljából minden olyan férfit feltartóztatnak, aki megfelelő engedély nélkül hagyta el az országot a hadiállapot ideje alatt” –idézi Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a Telemarafon adásában elhangzott nyilatkozatát a Kárpátalja.ma.

„Ha valaki visszatér Ukrajna területére, egyértelműen látjuk majd, hogy mikor hagyta el az országot. Minden olyan személyt rögzítünk, aki február 22. után utazott ki” – tette hozzá.

A 18 és 60 év közötti férfiaknak a visszaúton el kell magyarázniuk, hogy hol, milyen jogi dokumentum alapján hagyták el az országot.

Azoknak a személyeknek, akik sürgős „üzleti útra” indultak, Danilov szerint külön határőrségi dokumentummal kell rendelkezniük.

Nyitóképen menekültek a záhonyi vasútállomáson. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2022. április 10. 10:27
U KRAINA EU TAG LESZ? Szuksege wan az EU-nak egy ujabb PENZNYELO AUTOMATARA?
Láncfűrészes Attasé
2022. április 10. 10:05
Az agresszióhoz és az erőhöz kultusszal viszonyuló fideszkommentelőknek ezzel egy bajuk van, hogy ezt az ukránok csinálják. Azok, akik napi szinten hazaárulóznak szinte mindenkit, aki nem abba a az érzelempolitikai táborba tartozik, fordított helyzetben, például ha Románia megtámadna minktet, pont ugyanilyen drasztikus elbánást követelnének Magyarországon azokkal szemben, akik nem vennének fegyvert a kezükbe. Sőt, még durvábbat.
fejedlm
2022. április 10. 09:04
Na, akkor sikerült is elérni, hogy ne akarjanak visszatérni. Eddig sem nagyon akartak, eztán még annyira sem.
szodabár
2022. április 10. 08:40
Szerencsére a hozzánk menekülő milliárdosok jöhetnek. Mert ők nem oligarchák és harcolniuk sem kell. Hogyne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!