Valóban beásták magukat a radioaktív talajba az oroszok Csernobilnál (videó)

2022. április 06. 16:09

Drónfelvétel bizonyítja, hogy a katonák lövészárkokat ástak a zónában.

2022. április 06. 16:09
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a múlt héten derült ki, hogy sugárbetegségben szenvedő orosz katonákat szállítottak Belaruszba, akik korábban Csernobil közelében, a Vörös-erdőben felverték a radioaktív port a harcjárműveikkel,

majd beásták magukat a sugárszennyezett talajba úgy, hogy védőfelszerelés sem volt rajtuk. 

Az orosz katonák nem sokkal később elhagyták Csernobilt. Ugyanakkor az Index szerdai cikke szerint nem kizárt, hogy a radioaktív területen utána még maradhattak orosz csapatok. Az erőmű viszont biztos, hogy ismét ukrán kézre került – húzták alá.

Ukrán értesülések szerint 70 éves felszereléseket kaptak az oroszok

Vasárnap reggel a csernobili atomerőmű vezetője is megerősítette, hogy az orosz katonák lövészárkokat ástak és aknákat telepítettek a radioaktív körzetben. Elmondása szerint

az orosz katonáknak hetvenéves felszereléseket adtak a radioaktív sugárzás mérésére, így nem voltak tisztában a kockázatokkal.

Még Kijevben is ellenőrizni kell a radioaktív sugárzást

Az ukránok becslése szerint körülbelül 1500 orosz katona tartózkodott a csernobili atomerőmű területén. Ráadásul a területen áthaladó tankokra „feltapadhatott a szennyezett talaj és sár” is. A járművek Kijev térségébe mentek tovább, így a hatóságoknak még ott is ellenőrizniük kell a radioaktív hulladékot és a sugárzást.

Sőt, később az Oroszországba és Fehéroroszországba visszavonuló katonák egy része is Csernobil környékén vonult át, vagyis még oda is juthatott a sugárszennyezett talajból – derült ki a cikkből.

A bizonyítékul szolgáló drónfelvételt alább tekinthetik meg:

Nyitóképen orosz katonák a veszélyes zónában. Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. április 07. 18:18
Az FreeSZFE diákok már mennek oda harcolni. Ha visszajönnek, ők lesznek a Csillagszemű juhászok. Ha túlélik, hozzák a Nyájimmunitást.
csulak
2022. április 07. 15:29
ha ennyi eszuk volt akkor pusztulni fognak
fogas paduc
2022. április 07. 12:11
Szóval a bioszféra ragyogóan érzi magát arrafelé. A priprjatyi folyóban még sohasem úszkált ennyi bazinagy ponty, harcsa süllő stb, mint manapság. Érdekes, egyiknek sincs két feje. Én azt tanultam, hogy a hosszú ideig rádioaktívkodni képes izotópok baromi lassan, tehát kis intenzitással bomlanak - ettől hosszú élettartamúak. Félni a gyors lebomlásúaktól kell. https://www.youtube.com/watch?v=xN_Gw12cyHs
Kormánypárti1
2022. április 07. 07:50
Az miért nem zavar senkit, hogy nemrég építettek új tetőt a szarkofág fölé, amin hónapokig, lehet hogy évekig dolgoztak munkások? Persze, gondolom ők lassan mozogtak, hogy ne kavarják fel a port, meg nem ástak gödröt sem. Annyira erőlködnek a médiakurvák a szenzáción, hogy már a kutyát nem érdekli az egész cirkusz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!