Chanel táskák vagdosásával tiltakoznak a szankciók ellen az orosz modellek

2022. április 07. 19:27

Futótűzként terjed az új „trend” az orosz közösségi médiában.

2022. április 07. 19:27
null

Egyre több olyan videó jelenik meg az interneten, amelyeken 

orosz modellek és influenszerek ollóval vagy sövényvágóval egyszerűen szétvágják a több ezer eurót érő Chanel táskáikat,

így tiltakoznak a nyugati szankciók ellen – írta a Sky News szerdai cikkében.

Nem kaphatnak 300 euró feletti luxuscikkeket az oroszok

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, korábban több, luxustermékeket forgalmazó céghez hasonlóan a francia Chanel is beszüntette oroszországi tevékenységét. Sőt, azt az EU-s szankciót is betartják, hogy a 300 euró feletti luxuscikkeiket nem adják el orosz vevőknek, még a francia Riviérán sem. Ezt a szankciót sok orosz modell ruszofóbiának tartja. 

Milliókat érő táskákat vágnak ketté

Minap Victoria Bonya orosz modell filmezte le magát, ahogy egy ollóval kettévágta Chanel táskáját egy villa erkélyén állva.

– jelentette ki, majd félbevágta a táskát, és eldobta azt. „Bye, bye” – tette hozzá. Az ilyen táskák és retikülök árai általában 2500 eurótól (majdnem egymillió forint) indulnak.

Marina Ermoskina tévés műsorvezető pedig egy sövényvágóval tette tönkre a táskáját. „Ha a Chanel birtoklása azt jelenti, hogy elárulom a hazámat, akkor nincs szükségem Chanelre” – mondta. Ermoskina szerint az orosz vevőket arra kényszerítik a Chanel üzletekben, hogy aláírjanak egy „megalázó” papírt, amelyben kijelentik, hogy soha nem fogják viselni a márkát Oroszországban – derült ki a cikkből.

Az egyik ilyen tiltakozó akciót megörökítő videót alább tekintheti meg:

Nyitókép: Instragam-képernyőfotó

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 08. 19:48
Akkor most a ruszki luxusprostik ára is maximum 300EUR/óra?
fogas paduc
2022. április 08. 18:20
Valahogy nem tudtam a táskát nézni.
Tisza009
2022. április 08. 17:44
A tartalom is, a forma is rendben. Még ilyet.
foldizs
2022. április 08. 15:14
El tudom képzelni, az oroszok milyen boldogok lesznek a legendás orosz minőséggel :D :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!